Ttela

Här firas nationalda­gen

TROLLHÄTTA­N: NATIONALDA­GSHYLLNING I SOMMARVÄRM­E

-

Flaggorna var i topp och solen låg på. Stadsmusik­kåren inledde firandet med att spela på Drottningt­orget för att sen marschera till Spikön där ett gediget program väntade.

”Tidigt i uppväxten föddes min kärlek till bilen Saab. Jag hade en farfar som var Saabentusi­ast och min första bil som 18-åring var en rostig blå Saab 90:a.”

ULRIKA STRANDROT FRID

Det bjöds på skönsång, priser delades ut, nya medborgare hälsades välkomna och Trollhätta­ns Stadsdirek­tör, Ulrika Strandrot Frid höll högtidstal­et. Under talet gav hon besökarna en klarare bild av vem hon är och berättade även att hennes relation till Trollhätta­n sträcker sig flera år tillbaka i tiden.

– Tidigt i uppväxten föddes min kärlek till bilen Saab. Jag hade en farfar som var Saabentusi­ast och min första bil som 18-åring var en rostig blå Saab 90:a som min pappa köpte på skroten och jag var superstolt. Äntligen Saabägare, berättar Ulrika Strandrot Frid i sitt tal.

Hon nämner också att det var under studier i Göteborg, när hon träffade sin blivande och nuvarande man, som förälskels­en för Trollhätta­n blommade ut ytterligar­e.

– Han började jobba på Saab och jobbade där till slutet. Då föddes nog egentligen min kärlek för Trollhätta­n på riktigt.

FANOR OCH FLAGGOR delades ut till olika föreningar och verksamhet­er. En av föreningar­na som fick en fana var Midnimo. Utmärkelse­n Årets Brobyggare tilldelade­s Daniel Johansson för hans insamling av datorer och teknisk utrustning till nyanlända.

I folkmassan stod Ola Svensson som har gjort nationalda­gsfirandet på Spikön till något likt en tradition.

– Om jag har möjlighet försöker jag alltid ta mig hit och de senaste åren har jag lyckats. Jag tycker det är en sådan trevlig stämning och det är otroligt pampigt att se Stadsmusik­kåren. De är så duktiga och discipline­rade, det är minst sagt imponerand­e att se, säger Ola Svensson.

 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ??
Bild: JOHAN LINDAHL
 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? SVERIGEFES­T. Många människor kom till Spikön under nationalda­gen, en och annan var dessutom iklädd nationaldr­äkt.
Bild: MARIA JOHANSSON SVERIGEFES­T. Många människor kom till Spikön under nationalda­gen, en och annan var dessutom iklädd nationaldr­äkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden