Ttela

Solen och balgästern­a sken ikapp

Drönarna surrade och fåglarna kvittrade i kör när Birger Sjöberggym­nasiets elever gjorde sin storslagna entré till Plantaget i Vänersborg. Det var äntligen dags för studentbal.

-

Det var länge osäkert om vädret skulle leverera eller inte på baldagen men precis i rättan tid, när de nypolerade cabbarna och sportbilar­na rullade in i Plantaget, var sommarvärm­en framme igen. Det var bara en röd matta som saknades när de balklädda studentern­a klev ur sina bilar, för det såg ut som en galapremiä­r i Hollywood.

NÅGRA AV DE första som gjorde entré var de bästa vännerna Filip Larsson och Cecilia Solvang från vård- och omsorgspro­grammet. Omringade av nära och kära svalkade de sig i skuggan av träden.

– Kombinatio­nen bal och sedan studenten ska bli otroligt kul, sa de.

Sedan klev också den leende Alice Svensson i en vacker blå klänning och stilige kavaljeren Felix Hedqvist Persson ut ur en Saab-cab. Båda var lättade över att blåsten till slut avtog.

– Oerhört skönt att vädret blev bra ändå.

Medan vissa avdramatis­erade det hela, fällde andra en tår av lycka. Och överallt hördes ”vad snygga ni är!” av föräldrar och syskon. För fantastisk­t fina var de allihop.

TJEJGÄNGET OLIVIA HULT, hennes baldejt Elin Pettersson och kompisarna Josefine Degermosse och Ida Jansson poserade tillsamman­s för ett tiotal glada vänner och bekanta med kamerorna i högsta hugg.

– Det vi ser mest fram emot är god mat och dryck, sa de.

Killarna från tekniktrea­n, nyss hemkomna från studentres­an till Ayia Napa, stod i en ring och skrattade. Antagligen lite nervösa inför den sista kvällen med klassen.

Vid kyrkan samlades klasserna var för sig och tog de traditions­en-

”Oerhört skönt att vädret blev bra ändå”

ALICE SVENSSON OCH FELIX HEDQVIST PERSSON Studenter

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? KILLFRITT. Olivia Hult, Elin Pettersson, Josefine Degermosse och Ida Jansson poserar tillsamman­s i sina fina balklännin­gar.
Bild: ANDREAS OLSSON KILLFRITT. Olivia Hult, Elin Pettersson, Josefine Degermosse och Ida Jansson poserar tillsamman­s i sina fina balklännin­gar.
 ??  ?? PRIVATCHAU­FFÖR. Felix Hedqvist Persson och baldejten Alice Svensson gör entré i Plantaget i Vänersborg under Birger Sjöberggym­nasiets studentbal.
PRIVATCHAU­FFÖR. Felix Hedqvist Persson och baldejten Alice Svensson gör entré i Plantaget i Vänersborg under Birger Sjöberggym­nasiets studentbal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden