Ttela

Förbereder sig för att hjälpa vid branden i Sala

-

Räddningst­jänsten i Fyrbodal kommer att skicka brandmän för att bistå vid en stor skogsbrand i Västmanlan­d.

Skogsbränd­erna rasar utanför Sala i Västmanlan­d och flera styrkor från brandkåren bekämpar branden sedan i måndags. Personer har fått evakuera från sina gårdar men på onsdagen finns inga rapporter om att någon skulle ha skadats.

Även räddningst­jänsten i Fyrbodal förbereder sig nu för att bistå i arbetet.

– Vi planerar för det och i nuläget handlar det om att skicka åtta man i slutet på veckan, säger Peter Gustafsson vid räddningst­jänsten i Trollhätta­n.

I FÖRSTA HAND är det en insatsleda­re och sju deltidsbra­ndmän från både Närf och från Mitt Bohuslän.

– Då skickar vi de som har frivecka så det ska inte påverka beredskape­n här hemma om det till exempel skulle bli en liknande brand här, säger Peter Gustafsson. Finns det oro att det kommer bli som vid den stora branden 2014?

– Det kan inte jag svara på. Det är klart att man nu har beredskap när man vet hur det var då. Efter den branden har det varit många övningar och vi är nog bättre förberedda idag vid en stor skogsbrand säger Peter Gustafsson.

SENARE UNDER ONSDAGEN meddelade Peter Gustafsson att man beslutat att skicka upp åtta personer från Närf och Mitt Bohuslän till branden.

– Det är med start fredag morgon och fram till söndag som vi ska vara aktiva, säger han och förklarar att det pågår ett samarbete i hela Västra Götaland där olika räddningst­jänster enligt ett schema skickar upp personal till Västmanlan­d.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG / TT ?? SKOGSBRAND. En helikopter vattenbomb­ar utanför Gammelby i Västmanlan­d där boende tvingas att lämna sina hem.
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT SKOGSBRAND. En helikopter vattenbomb­ar utanför Gammelby i Västmanlan­d där boende tvingas att lämna sina hem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden