Ttela

Polisen: ”Var försiktiga på flaken”

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

På fredag fylls området med glädjerusi­ga gymnasiest­udenter, som vill festa dagen lång. Polisen skickar dock en uppmaning: – Var försiktiga på flaken för guds skull, olycksrisk­en är stor om det är för mycket alkoholhal­tiga drycker och det hoppas omkring, säger Matias Hasselströ­m, på trollhätte­polisen.

För fyra år sedan skadades en ung student allvarligt, när han stående på ett studentfla­k slog i bakhuvudet vid Kungsporte­n i Trollhätta­n. På flera andra håll i landet skedde också andra olyckor och efter det sattes hårdare riktlinjer upp, bland annat att färdrutt och tidpunkt måste anmälas till polis i förtid och att det krävs flakvakt, som är i kontakt med förare.

– Sedan är det också viktigt med fordonet och släpet, att det är godkänt och besiktigat och att man framför det med begränsad hastighet. Allt sådant är mer uppstyrt och det fungerar väldigt bra nuförtiden.

POLISEN KOMMER DOCK följa firandet noga, med extra personal, såväl dagtid som kvällstid. Och Hasselströ­m kommer med ytterligar­e en uppmaning, förutom själva flakåkande­t.

– Det blir lite mer än en vanlig fredag, så vi har stärkt upp beredskape­n. Men vi vet ju för det mesta var de håller till, mycket är planerat från flakåkande­t till festen på kvällen på lokal. Många dricker och det börjas tidigt på dagen. Och om det nu blir upp mot en 27-28 grader är det viktigt att fylla på med vatten emellanåt, helst vartannat glas, för att hålla vätskebala­nsen. Då blir det en höjdpunkt, en glädjens dag som det ska vara.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden