Ttela

Än en gång var Sanden fullsatt

För fjärde gången på en vecka fylldes Sanden av glädjefyll­da människor. Nationalda­gen var kommen, och inte en stol stod tom när en rad priser delades ut.

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

I vanlig ordning inleddes dagen med marsch från Plantaget via Fisktorget till Sanden, med ryttare och Stadsmusik­kåren i täten.

Två som visade sig från sin patriotisk­a sida, viftandes med flaggor, var Ronja och Kerstin Murray. Den sistnämnde hade dessutom dragit på sig sin alldeles egna folkdräkt.

– Min mamma sydde den åt mig när jag var 18 år. Och det finns inget bättre tillfälle att ha på sig den, sa hon.

Nationalda­gen ska man fira för att Sverige är världens bästa land, menade de.

När det välfyllda tåget nått Sanden hade stora tältet fyllts på bredden. Inte en stol stod tom.

Och när Lars-göran Ljunggren hälsat alla välkomna och Björnligan sjungit färdigt var det dags för Miljöprise­t att delas ut av Per Sjödahl, ordförande i miljö- och hälsoskydd­snämnden.

Priset gick i år till Naturskydd­sföreninge­n för sitt arbete med att restaurera markerna kring Grinnsjöto­rpet på Hunneberg.

– Jag blir helt begeistrad varje gång jag är där uppe, sa Kim Blomster, ordförande i Naturskydd­sföreninge­n Vänersborg med priset i hand.

Men det stannade inte där. Sjung sjung-stipendiet delades ut till Emmy Svahn för sin sångtalang, de nya svenska medborgarn­a skulle hälsas välkomna och nye kommundire­ktören Pascal Tshibanda skulle hålla tal.

Dessutom skulle Thomas Samuelsson från IF Änglarna tilldelas Idrottsled­arstipendi­et.

 ?? Bild: JOHAN LINDAHL ?? TACKTAL. Kim Blomster, ordförande i Naturskydd­sföreninge­n Vänersborg tog emot Miljöprise­t 2018 för deras insatser på Hunneberg.
Bild: JOHAN LINDAHL TACKTAL. Kim Blomster, ordförande i Naturskydd­sföreninge­n Vänersborg tog emot Miljöprise­t 2018 för deras insatser på Hunneberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden