Ttela

Dofhiort’n på turné i Tyskland

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Nu drar Dofhiort’n utomlands igen. Och den här gången är duon utökad till trio. – Vi är en organism som växer ibland och krymper ibland, säger Julius Z. Strömberg.

Tillsamman­s med barndomsvä­nnen Manfred Högström bildar han sedan några år duon Dofhiort’n. Vänersborg­arna bor numera i olika städer, till och med olika länder, så det är inte så ofta de kan träffas och spela ihop, men när det sker ser de till att verkligen ta vara på tillfällen­a, oavsett om det handlar om att spela live eller att spela in i studio.

– Manfred och jag har ju vårt distansför­hållande och det går bra. Just nu håller vi på att spela in vår första ep i Göteborg med före detta Trollhätte­bon Hans Rohdin som producent, berättar Julius.

– DET TOG ju några år innan vi gjorde våra första inspelning­ar, men nu börjar vi få in snitsen på det där med att spela in i studio, Det här blir en bandplatta med kompisar från Vänersborg och det hoppas vi kan ge musiken en ny dimension. När skivan ska släppas är inte klart och något namn har den inte heller än.

– Vi behöver namnförsla­g, så vi får kanske utlysa en namntävlin­g, fortsätter Julius med ett skratt.

En av kompisarna som kan höras på skivan är Kristoffer Hedberg från Easy October. Han finns med på ett hörn (eller rättare sagt två hörn) när Dofhiort’n nu ger sig iväg på ännu en Tysklandst­urné.

– Vi gör sju spelningar på sju dagar och på två av dem delar vi scen med Easy October. Det blir lite av Trestadsre­presentati­on i Tyskland (skratt) med oss från Vänersborg, Kristoffer från Trollhätta­n och Pontus Blom från Uddevalla, som är andra halvan av Easy October-duon.

– Kristoffer spelar munspel på den senaste låten vi spelade in, så vi får se om vi kan få honom till det live också.

DOFHIORT’N UTÖKAS UNDER turnén till en trio när Marie Brun Landmark ansluter på sång och bas. Förutom erfaren och skicklig musiker är hon dessutom Julius flickvän.

– Så det k änns så klart extra kul att hon följer med. Men i vanliga fall spelar hon i ett punkband, så det här blir något nytt för henne, att spela mer akustiskt.

Sommaren i övrigt innehåller en rad spelningar i Sverige och Norge för Dofhiort’n och den 28 juli kan man höra dem i Frändefors, när de är ett av banden som spelar på efterfeste­n till Ragges runda. Headline på den spelningen är legendaris­ka hiphop-gänget Looptroop Rockers.

 ?? Bild: PONTUS ELIASSON ?? MUSIKEXPOR­T. Dofhiort’n, det vill säga Marie Brun Landmark, Julius Z. Strömberg och Manfred Högström, drar till Tyskland för sju spelningar på sju dagar med start den 8 juni.
Bild: PONTUS ELIASSON MUSIKEXPOR­T. Dofhiort’n, det vill säga Marie Brun Landmark, Julius Z. Strömberg och Manfred Högström, drar till Tyskland för sju spelningar på sju dagar med start den 8 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden