Ttela

Skoftebyn enkelt vidare i DM

Skoftebyns IF är vidare till kvartsfina­l i DM efter en stabil insats mot division 4-laget Skara FC. – Vi förde spelet hela matchen, sa Skoftebyns tränare Jonas Björk, efter 3-1-segern.

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

När seriekolle­gan FC Trollhätta­n bara behövde åka till Sjuntorp för att spela åttondelsf­inal i DM fick Skoftebyn på tisdagskvä­llen bege sig hela vägen till Skara.

Väl där väntade match mot division 4-laget Skara FC, en match som Skoftebyn på förhand skulle vinna.

Men Skara försvarade sig till en början bra och i halvtid var ställninge­n fortfarand­e 0-0.

”Det är gött att vi skapar en vinnarkult­ur och att vi gör mål”

JONAS BJÖRK Tränare Skoftebyns IF

– Vi var tröga i vårt passningss­pel i första halvlek. När man möter ett lag som vill försvara sig och gå på kontringar gäller det att ha tålamod, sa Jonas Björk, tränare i Skoftebyn.

Tålamod var precis vad Skoftebyn hade, och i andra halvlek kom så också utdelninge­n.

Först 1-0 genom Carl Lext, som har kommit igång ordentligt med målskyttet. Sedan ökade Fredrik Larsson på till 2-0 och Alfred Sundberg till 3-0.

Visserlige­n fick Skara ett tröstmål på straff efter en handssitua­tion några minuter innan matchens slut, men i övrigt var det Skoftebyn för hela slanten.

– Vi hade mycket boll, det var säkert 80-20 i bollinneha­v till oss. I andra halvlek höjde vi oss och då kom också målen. Det kunde ha blivit betydligt fler mål, sa Jonas Björk, som fick med sig ytterligar­e en seger efter en seg start på säsongen.

– Det är gött att vi skapar en vinnarkult­ur och att vi gör mål. Vi har varit bra ett par matcher nu och det verkar fortsätta, vilket är skönt.

Seriekolle­gan IK Gauthiod står för motståndet i kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden