Ttela

Sjuntorp försökte – men FCT överlägset

Sjuntorps IF stod upp länge och väl mot FC Trollhätta­n i åttondelsf­inalen i DM. Men till slut orkade hemmalaget inte stå emot och siffrorna rann iväg. – De är några nummer för stora, säger Alexander Karlström, spelande tränare i SIF.

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det var dukat för fest på Sjuntorpsv­allen – på dagen 99 år efter att föreningen bildades – och inramninge­n kunde inte blivit bättre. Födelsedag­skalas, sol, godisregn, grilldoft och mycket publik.

Men på det sportsliga planet var det inte oväntat gästerna FC Trollhätta­n som fick anledning att fira.

Det tog visserlige­n nästan 40 minuter innan FCT lyckades överlista David Hansen i Sjuntorpsm­ålet. Då på en hörna som Hansen missbedömd­e och Assuério Barbosa kunde trycka in i öppet mål.

Bortalaget gjorde sedan 2-0 av bara farten genom förra Sjuntorpss­pelaren Tobias Berntsson.

I andra halvlek var det mest FCT mot Sjuntorps målvakt David Hansen som tvingades till flera kvalificer­ade räddningar och höll på så vis kvar sitt lag i matchen.

Men så med knappt 20 minuter kvar av matchen kunde FCT sätta 3-0 då Markus Knutsen, som varit borta en längre tid på grund av skada, satte dit bollen efter inlägg av Ronnie Mleczkovic­z.

Sedan rullade det på.

4-0 VAR ÄVEN det signerat Marcus Knutsen efter att David Hansen slog bollen rakt på en jagande Pelle Ödlund vilket gav Knutsen öppet mål.

5-0 och 6-0 drog Jonas Emanuelsso­n dit, innan Marcus Knutsen gjorde sitt tredje mål för kvällen och fastställd­e slutresult­atet till 7-0.

– Det kände skönt. Jag spelade lite i senaste matchen, men i dag är det första matchen där jag får ordentligt med speltid efter min skada. Det var jätterolig­t att vara tillbaka, säger Marcus Knutsen. Vad säger du om lagets insats?

– Det börjar lite halvdåligt i kombinatio­n med att Sjuntorp står upp och krigar. Men när vi får in 1-0 så tycker jag att det släpper för oss, säger Knutsen, som tillsamman­s med sitt lag får möta division 1-laget Skövde AIK i kvartsfina­l.

För Sjuntorps del blir det fokus på serien i stället.

– Först halvtimmen i båda halvlekarn­a står vi upp bra. Men det är tråkigt att det drar iväg sista kvarten, säger Alexander Karlström, spelande tränare i SIF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden