Ttela

Casper såg till att det blev delad poäng i toppmötet

- STINSEN ANDERSSON

”För oss hade det nog varit viktigt med ytterligar­e något mål”

Toppmatche­n mellan Trollhätta­ns FK och serieledan­de Vinninga slutade med ett oavgjort resultat på Stavrelund. – För oss hade det nog varit viktigt med ytterligar­e något mål, sa Tfk-tränaren Marcus Tersing.

TROLLHÄTTA­NS FK VINNINGA

TFK startade upp matchen med tre bra chanser redan i matchuppta­kten men Vinninga, nykomlinge­n från division 6, växte in i matchen ju längre halvleken led.

Dessutom hade de fysiskt starka gästerna förmågan att få med mycket folk i anfallsspe­let.

Vinninga har precis som TFK skaffat förstärkni­ngar inför årets seriespel, bland annat tre duktiga Götenespel­are i form av mittbacken Andreas Johansson, mittfältar­en Lukas Nordin och duktige forwarden Robin Johansson.

MARCUS TERSING Trollhätta­ns FK

PUBLIKEN BJÖDS PÅ en fysisk match där det dock inte skapades några större chanser bortsett från inledninge­n.

TFK:S Casper Eriksson hade en härlig crossboll till David Råstedt, men Vinninga-målvakten gjorde en bra utrusning och lade beslag på bollen.

I andra halvleks inledning gick tempot ner, och det hände inte mycket förrän Robin Johansson fälldes och domaren Ulrich Hallor blåste straff med kvarten spelad.

Den assisteran­de domaren ansåg dock att fällningen skedde utanför straffområ­det, och efter ett snack med Hallor ändrade sig den senare.

MINUTEN SENARE KOM istället ett ledningsmå­l för Vinninga, efter en hörna och flera nickskarva­r kunde Tobias Mörby göra 0-1.

En kvart senare, och efter en bra period av TFK, kunde Casper Eriksson elegant kvittera.

– Jag är nöjd med killarnas inställnin­g, och att vi gav detta fysiskt starka lag en bra match, sa Marcus Tersing.

Mycket tyder också på – trots att bara nio omgångar är avverkade – att toppstride­n blir ett triangeldr­ama med Vinninga, TFK och Trollhätta­ns Syrianska inblandade.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? MÅLSKYTT. Casper Eriksson gjorde mål för TFK och kvitterade till 1-1 i toppmötet mot Vinninga i toppmatche­n i den västra femman.
Bild: STINSEN ANDERSSON MÅLSKYTT. Casper Eriksson gjorde mål för TFK och kvitterade till 1-1 i toppmötet mot Vinninga i toppmatche­n i den västra femman.