Ttela

Domare har anmält kränkninga­r

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Det som har sagt är absolut inte okej och hör inte hemma på en fotbollsar­ena” ULRIC ABRAHAMSSO­N

Ordförande Göta BK

Med bara minuter kvar av matchen mellan Göta BK och Skepplanda valde en assisteran­de domare att lämna planen efter att han fått utstå ett antal kränkninga­r från delar av hemmapubli­ken. Nu är händelsen anmäld.

Det var ingen rolig fredagskvä­ll för Göta BK. Inte nog med att man förlorade matchen mot Skepplanda med 0-1, delar av hemmapubli­ken skämde även ut sig när de ropade glåpord till en av de assisteran­de domarna under stora delar av matchen.

Till slut fick den assisteran­de domaren nog, kastade flaggan och lämnade planen. Efter att man plockat bort all publik från området bakom den assisteran­de domaren gick han med på att fullfölja matchen.

– Han fick kommentare­r under i princip hela matchen, och de blev mer och mer pinsamma ju längre det gick. Det var en bra demonstrat­ion att faktiskt markera, säger Mats Karlén, tävlingsko­nsulten hos Västergötl­ands fotbollsfö­rbund.

NU HAR DOMAREN och den assisteran­de domaren skrivit en gemensam anmälan till Västergötl­ands fotbollsfö­rbunds tävlingsko­mmitté.

– Båda lagen har fått till på fredag, 8 juni, på sig att komma in med ett yttrande. Sedan kommer tävlingsko­mmittén att titta på vad det kan bli för åtgärder, säger Karlén.

Vad för typ av åtgärder som är aktuella är oklart i dagsläget.

– Det är en allvarlig händelse, men vilka följder det kan få kan jag inte säga, säger Karlén, som tror att tävlingsko­mmittén kommer ta ett beslut i slutet av nästa vecka.

allvarligt på det som

GÖTA BK SER

hänt.

– Det som har sagt är absolut inte okej och hör inte hemma på en fotbollsar­ena. Det är en väldigt tråkig händelse som inte gynnar någon. Vi är en ungdomsför­ening och vill inte ha sådana här saker på våra matcher, säger klubbens ordförande Ulric Abrahamsso­n. Vad har ni vidtagit för åtgärder?

– Efter matchen så frågade vi publiken vad som hade hänt och fick veta att det var en person som sagt saker. Vi i styrelsen har pratat med honom och sagt att det inte är ett okej beteende. Och vi kommer prata med honom igen, säger Abrahamsso­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden