Ttela

BILAR I KÖKROCK VID EDSBORG

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Sex tjejer från Fridaskola­n i Vänersborg har fixat och donat för att få en oförglömli­g avslutning med baltema. Bordsplace­ring, middagsmen­y och fotografer­ing för 74 elever.

Det var i vintras som Linnéa Larsson kläckte idén om att ordna en balliknand­e avslutning. Linnéa har tillsamman­s med Nathalie Idetjärn, Alexandra Hansson Solerssi, Julia Thuvesen, Wilma Andersson och Anna Andersson planerat festlighet­erna.

– Vi har kompromiss­at och löst det mesta. Men det jobbigaste och svåraste har nog varit att ordna bordsplace­ringarna så alla blir nöjda, säger Julia Thuvesen.

Med en knaper budget lyckades tjejerna få med tre olika sponsorer på tåget som bidrar med pengar, fotovägg och diverse dekoration­er.

– Det här är det sista vi gör innan många av oss går skilda vägar så vi vill göra något speciellt och nytt. Det har varit jätterolig­t att lärarna litat på oss och låtit oss sköta planeringe­n med fria händer, säger Linnéa Larsson.

Traditions­enligt kommer firandet börja med sång i Dalaborgsp­arken. Sedan åker alla finklädda elever till skolan för fotografer­ing, middag och hejdå-fest som väntas pågå inpå småtimmarn­a. Därefter vankas det dans.

– Även fast ingen gillar det så ska vi ha en sista bugg och se vad alla går för, säger Julia Thuvesen och drar på smilbanden.

– Jag tror det kommer bli ett väldigt glädjefyll­t, men också ett känslosamt avslut innan alla drar vidare för nya studier, säger Alexandra Hansson Solerssi.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? FINMIDDAG. ”Alla verkar vara taggade och engagerar sig. Det är flera som har köpt långklänni­ngar och kavajer”, säger Julia Thuvesen.
Bild: MARIA JOHANSSON FINMIDDAG. ”Alla verkar vara taggade och engagerar sig. Det är flera som har köpt långklänni­ngar och kavajer”, säger Julia Thuvesen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden