Ttela

Vilken bra lärare och elever

-

I slutet av maj befann jag mig vid övre slussarna i Trollhätta­n. En skolklass med en manlig lärare och ett 25-tal elever, både tjejer och killar i 15-årsåldern dök då upp vid slussen och läraren samlade sina elever runt sig. Läraren började sedan att informera hur en slussning gick till och sedan berättade han fakta om Trollhätte kanal. Han pratade cirka fem minuter och det som imponerade på mig var hans fina pedagogisk­a sida. Under hela tiden som läraren talade var det ingen av eleverna som störde honom utan eleverna insöp informatio­nen. Ingen av eleverna hade framme sina mobiler utan läraren kunde prata ostörd.

När han var klar gick jag fram till läraren och frågade var de kom ifrån och han sa att de kom från Göteborg och var på studieresa i trakten. Jag sa till läraren att jag tyckte att han hade bra kontakt med sina elever och att eleverna uppförde sig så fint mot honom och han tackade då för komplimang­en. Tre tjejer kom då fram och sa att läraren var väldigt populär och väldigt bra på att lära ut kunskaper. Jag sa att eleverna i deras klass kommer att gå långt i livet.

Det är sällan man upplever en så fin händelse med en skolklass. Man läser mest i media om hur dålig discipline­n är i skolklasse­r, men detta var ett fantastisk­t undantag.

Johan

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden