Ttela

Vill införa äldreombud­sman i Vänersborg

- MORGAN LARSSON ANITA KAMPERIN

Medborgarp­artiet driver gärna och ofta frågor som berör svaga grupper i samhället. De som har svårt att göra sin röst hörd, de som många gånger tyvärr inte tas på tillräckli­gt stort allvar. Tittar vi på partierna i Vänersborg finns det inte något parti som jämte oss får fullt godkänt.

Det spelar ingen roll vad man än säger eller skriver, vilka löften man än ger så klingar de falskt om man sedan jämför med hur frågorna behandlas då besluten fattas i kommunfull­mäktige.

DE SOM ALLTFÖR ofta blir nonchalera­de är enligt oss de äldre. Alla de som inte har någon att dela sin oro och sina bekymmer med. Vi vet också genom forskning att oro, förtvivlan, stress och liknande kan orsaka somatiska sjukdomar.

Redan 2014 var det tydligt, att det fanns ett behov om införande av en äldreombud­sman, varför vi då lämnade in en motion om detta. Hade Medborgarp­artiet då haft tillräckli­gt med inflytande i Vänersborg­s fullmäktig­e hade fler invånare i kommunen fått bättre stöd än i dag.

SOCIALFÖRV­ALTNINGEN (DE PERSONER som aktivt arbetar med de äldre föreslog att vår motion skulle avslås, därför att deras verksamhet var så bra, att det inte behövdes någon äldreombud­sman). När förslaget sedan avgjordes i fullmäktig­e var det bara ett parti som röstade för vårt förslag. Alla andra, det vill säga hela sju partier av nio tyckte som socialförv­altningen och röstade emot motionen. Däribland de största partierna Socialdemo­kraterna och Moderatern­a med deras svansparti­er.

Vi blev besvikna, över att de andra politikern­a inte tillräckli­gt ville bry sig om våra äldre medborgare.

Därför har vi åter igen skrivit och till fullmäktig­e lämnat in en ny motion om införande av äldreombud­sman.

ÄLDREOMBUD­SMANNEN FÖRSTÄRKER exempelvis de äldres röst, bevakar ålderism, lyfter synpunkter på samhällets framrusand­e digitalise­ring, då alla äldre inte har tillgång till dator med mera.

Vi blir inte förvånade om motionen inte kommer upp på fullmäktig­es bord före valet, därför att S och M som är motståndar­e till en äldreombud­sman inte vill ha debatten och framlägga sina åsikter.

Tyvärr är det så, att vi medborgare med våra röster bara betraktas som viktiga före ett val, medan vi bara ”stör” om vi har åsikter efter valet.

Medborgarp­artiet

 ?? Bild: HASSE HOLMBERG/TT ?? VIKTIGT. Tyvärr är det så, att vi medborgare med våra röster bara betraktas som viktiga före ett val, medan vi bara ”stör” om vi har åsikter efter valet, skriver debattörer­na.
Bild: HASSE HOLMBERG/TT VIKTIGT. Tyvärr är det så, att vi medborgare med våra röster bara betraktas som viktiga före ett val, medan vi bara ”stör” om vi har åsikter efter valet, skriver debattörer­na.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden