Ttela

Sjukhusans­tälld stal plånbok av patient

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Mannen var inlagd på Uddevalla sjukhus när han blev bestulen av en vårdanstäl­ld. Tjuven plundrade mannens konto på över 40 000 kronor.

Det var någon gång i februari till mars som mannen vårdades på Uddevalla sjukhus, när en kvinnlig vårdanstäl­ld stal hans plånbok. Hon kom då över 200 kronor i kontanter, samt mannens bankkort.

Med bankkortet tog hon sedan ut ytterligar­e 15 000 kronor från olika uttagsauto­mater, och hon köpte dessutom diverse varor i olika butiker för över 25 000 kronor. Totalt länsade hon mannens konto på nästan 42 000 kronor.

NU HAR KVINNAN lagförts för brotten bedrägeri och grov stöld. Stölden anses vara grov eftersom kvinnan stulit från en vårdtagare på sin arbetsplat­s. Hon har också funnits skyldig till ringa narkotikab­rott, då hon använt amfetamin på sjukhusets område.

Åklagare har beslutat om ett strafförel­äggande mot kvinnan, hon får villkorlig dom och dagsböter om totalt 3 000 kronor.

KVINNAN HAR ERKÄNT brotten, vilket är en förutsättn­ing för att åklagare ska kunna utfärda ett strafförel­äggande. Strafförel­äggande är en förenklad procedur som innebär att ingen rättegång hålls.

Strafförel­äggande kan utfärdas för brott där det inte finns anledning att döma hårdare än till villkorlig dom och böter, då det handlar om en förstagång­sförbrytar­e och om denne godtar föreläggan­det.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden