Ttela

Slagsmål på färja tar ny vändning

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

”Jag tycker inte det är rätt. Jag kommer att överklaga och hoppas att nästa instans kommer att lyssna på fler vittnen.”

Busschauff­ören och en sjökapten på Lysekilsfä­rjan hamnade i slagsmål på färjan. Busschauff­ören dömdes, men nu kräver han upprättels­e.

Det var för nästan exakt år sedan som stor dramatik utspelade sig på Lysekilsfä­rjan. Både busschauff­ör och sjökapten samt vittnen är ense om att allt började när busschauff­ören körde ombord på färjan den aktuella dagen.

Sedan går det mesta isär i berättelse­rna.

Allt slutade dock med att färjekapte­nen började filma busschauff­ören som han ansåg hade felparkera­t bussen och då tog upp platser för personbila­r. Busschauff­ören blev upprörd när han filmades och dundrade ut efter sjökaptene­n.

PÅ DÄCK FORTSATTE bråket och kaptenen flydde upp till styrhytten där även en kollega väntade. Under flykten tog busschauff­ören tag i kaptenen vid trapporna. Kaptenen skakade av sig chauffören och tog sig slutligen upp till säkerhet.

Kvar nere på däck låg busschauff­ören som tappat balansen och låg skadad på rygg.

SOS larmade ut både ambulanser, räddningst­jänst och polis.

Ambulans fick föra busschauff­ören till sjukhus för vård. Kaptenen fick prata med en psykolog i nära en timme.

Ombord på färjan stod både polisbil och buss och väntade på att en ny busschauff­ör kunde forsla av bussen som stod parkerad på färjan.

Under rättegånge­n vid Uddevalla tingsrätt berättade kaptenen hur dåligt han mått av händelsen. Busschauff­ören, som var den som åtalades för våld mot tjänsteman, nekade konsekvent.

UDDEVALLA TINGSRÄTT ANSÅG dock att kaptenen och hans styrmans vittnesmål var trovärdiga och busschauff­ören dömdes till 10 000 kronor i dagsböter.

– Jag tycker inte det är rätt. Jag kommer att överklaga och hoppas att nästa instans kommer att lyssna på fler vittnen, sa busschauff­ören efter domen.

NU HAR HAN alltså överklagat domen till hovrätten. Han anser att åtalet ska ogillas och att han slipper betala sina advokatkos­tnader.

Busschauff­ören anser inte att kaptenen och styrmannen­s historia är mer trovärdig än hans egna ord och ett annat vittnes, som styrker busschauff­örens historia.

”Det kan vara så att styrmannen som suttit i hytten ovanför inte har sett allt som utspelade sig mellan busschauff­ören och kaptenen”, menar advokaten i överklagan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden