Ttela

Akilov överklagar inte domen

- FREDRIK GUNÉR/TT

I förra veckan dömdes Rakhmat Akilov till livstids fängelse för terroristb­rott. Nu har han beslutat att inte överklaga domen.

Rakhmat Akilovs advokat Johan Eriksson fick beskedet under måndagen.

– Han har bestämt sig för det, han kommer inte att överklaga domen, säger Johan Eriksson. Hur motiverar han det beslutet?

– Han har fått nog. Han har suttit väldigt länge på häktet. Exakt hur han tänker när han fattar det beslutet får stanna mellan oss.

Målsägarbi­trädet Jessica Sandberg har inga kommentare­r till beskedet om att Rakhmat Akilov inte ska överklaga domen.

– Jag har precis fått ta del av det, jag sitter i en annan tingsrätts­förhandlin­g. Jag har inte hunnit diskutera med mina klienter så får vi återkomma huruvida vi ska gå vidare eller inte, säger hon.

TT har sökt åklagaren Hans Ihrman för en kommentar. I samband med att domen kom i torsdags i förra veckan konstatera­de Ihrman att tingsrätte­n ”i princip helt och hållet” gått på hans linje.

– Vi har helt bedömt det på samma sätt – att de här omständigh­eterna är sådana att de uppfyller lagens krav rent objektivt av vad som kan vara terroristb­rott, och att det inte är uteslutand­e materiella skador, fysiska skador, utan att även den psykiska skadan kan utgöra ett terroristb­rott. Där klarlägger domen i någon mening rättsläget eftersom det funnits lite olika uppfattnin­gar, sade han till TT då.

 ?? Bild: POLISEN ?? ”HAR FÅTT NOG”. Rakhmat Akilov överklagar inte terrordome­n.
Bild: POLISEN ”HAR FÅTT NOG”. Rakhmat Akilov överklagar inte terrordome­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden