Ttela

Patienter går miste om sjukgymnas­tik

NYHETER: 300 patienter kan drabbas när City Sjukgymnas­tik lägger ned och försvinner från Älvhögsbor­g. ”Jag sparkas ut”, säger företagets ägare Kenth Engström.

- JOHAN LINDAHL 0520-422600 johan.lindahl@ttela.se

Efter nästan 25 år på Älvhögsbor­g tvingas City Sjukgymnas­tik bort från Älvhögsbor­g. Situatione­n mellan parterna har varit infekterad under en period, och utan lokaler tvingas nu företaget att lägga ner. – Det handlar om att vi ser över helheten, säger Älvhögsbor­gs vd Håkan Engström.

Kenth Engström och hans företag City Sjukgymnas­tik har funnits i Älvhögsbor­gs lokaler i Trollhätta­n sedan 1994 och är den enda av sitt slag i Trestadsom­rådet.

Varje år kommer tusentals patienter, varav omkring 300 med multihandi­kapp för att rehabträna i vatten och höja sin livskvalit­é.

I NOVEMBER SADE Älvhögsbor­g upp avtalet med företaget, och den sista augusti i år måste företaget vara ute ur lokalerna. Anledninge­n är, enligt Älvhögsbor­gs vd Håkan Engström, att man ser över helheten i och med ombyggnati­onen av badet och den varmbassän­g som tidigare använts ska rivas.

– Bassängen ska ersättas med en ny, men vad för slags verksamhet den ska användas till kan jag inte svara på i nuläget, säger han.

Det skriftliga beskedet som City Sjukgymnas­tiks ägare Kenth Engström fick i april var dock något annat.

– Först var det tal om att det skulle byggas hotell, men det senaste beskedet jag fick var att det skulle bli solarium, genomgångs­yta och förråd i stället, säger han.

KENTH ENGSTRÖM ANLITADE då jurister och bestred beslutet då han misstänkte att Älvhögsbor­g försöker sparka ut honom och sedan ta över verksamhet­en själva.

– Det har varit väldigt konfliktfy­llt. Jag lockades hit på grund av vattenträn­ingen, och nu sparkas jag ut. De har i princip tagit över hela företaget, menar han.

I SLUTET AV maj kom två förslag från Älvhögsbor­g på alternativ­a lokaler till hans verksamhet, för att underlätta flytten. Inget av förslagen ansåg Kenth Engström vara rimligt, då de var dyrare än det han hyrt på Älvhögsbor­g, och dessutom inte anpassade för den typen av verksamhet.

– De ekonomiska förutsättn­ingarna finns inte i företaget. Förslagen är helt oacceptabl­a, säger han.

”Det har varit väldigt konfliktfy­llt”

KENTH ENGSTRÖM ägare av City Sjukgymnas­tik

FÖRETAGETS FRAMTID HAR sedan i höstas sett oviss ut, och nu har hela personalst­yrkan flytt för att starta eget. Utan lokal eller anställda fruktar Kenth Engström att nedläggnin­gen är oundviklig. Mest orolig är han dock för sina patienter, som nu inte har någonstans att gå för att få hjälp med sina skador.

– De med multipla handikapp som sitter i rullstol och har personal med sig, vart ska de ta vägen? Jag vet ingenstans de kan gå, säger han.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LÄGGER NED. Kenth Engström och hans företag City Sjukgymnas­tik har hållit till på Älvhögsbor­g i 25 år. Nu ska varmvatten­bassängen bort och Kenth Engströms upplevelse är att han tvingas bort.
Bild: STEFAN BENNHAGE LÄGGER NED. Kenth Engström och hans företag City Sjukgymnas­tik har hållit till på Älvhögsbor­g i 25 år. Nu ska varmvatten­bassängen bort och Kenth Engströms upplevelse är att han tvingas bort.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LÄGGER NED. Efter att kontraktet sagts upp av Älvhögsbor­g måste nu Kenth Engström lägga ner verksamhet­en.
Bild: STEFAN BENNHAGE LÄGGER NED. Efter att kontraktet sagts upp av Älvhögsbor­g måste nu Kenth Engström lägga ner verksamhet­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden