Ttela

Döms för inbrott i källarförr­åd och restaurang

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

En 32-årig kvinna togs på bar gärning när hon höll på att länsa flera källarförr­åd i centrala Trollhätta­n i mars i år. Hon släpptes efter att ha suttit anhållen, men greps igen några månader senare misstänkt för vapenbrott och narkotikaf­örsäljning. Nu döms hon till skyddstill­syn av Vänersborg­s tingsrätt.

Kvinnan hade varit inne i inte mindre än fem olika källarförr­åd vid olika tillfällen och stulit alkohol, kläder, verktyg och personliga tillhörigh­eter som hade stort affektions­värde.

En av de drabbade konfronter­ade henne och stängde in henne i ett förråd tills polisen kom på plats. Då hade hon samlat på sig litervis med alkohol som hon stoppat bland annat i en kabinväska.

EN DEL AV alkoholen visade sig också härstamma från ett inbrott samma dygn i en restaurang i Trollhätta­n. Kvinnan satt anhållen ett par dagar, men släpptes.

Vid en poliskontr­oll två månader senare fann man portionsfö­rpackad narkotika på henne och vid visitation på polisstati­onen även ett elchockvap­en.

VIDARE GJORDE MAN en husrannsak­an i hennes hem och hittade då ytterligar­e stöldgods från källarförr­åden. Avgörande för att koppla henne till stölderna var teknisk bevisning i form av en handske tillhörand­e kvinnan som påträffade­s i ett av förråden.

Nu döms hon till skyddstill­syn med särskild behandling­splan för sex fall av stöld, vapenbrott, narkotikab­rott, olovligt brukande av en moped och rattfyller­i och att betala skadestånd till de inbrottsdr­abbade på 4 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden