Ttela

ROLLSPEL I NÖRDARNAS VÄRLD

- ANNA-MARIA HOLMGREN

Tänk att få drömma sig bort och bli en annan person eller varelse för ett tag. TTELA följde med in i nördarnas värld för att prata rollspel när Trollhätta­ns Bordsrolls­pelsföreni­ng ställde till med mingel på Alara Games. – Vi vill locka fler hit, säger kassören Sara Andersson.

Det smala intresset för bordsrolls­pel är en, för nördarna, klass för sig. Spelregler finns, men det går också att hitta på egna. Det är ingen tävling, men ändå ett spel. Det kan hålla på i flera år, eller bara några timmar. Man skulle kunna förklara det som en kombinatio­n av rollspel och brädspel.

– Det är som en långfilm där du själv är med och påverkar handlingen, säger besökaren Fredrik Fornänger.

– Ja, och kameran är fantasin. Vem vill befinna sig i verklighet­en när man kan vara någon annanstans? fyller bordsrolls­pelsfantas­ten Ben Mowbray i.

HAN KOM TILL minglet för att träffa andra bordsrolls­pelsintres­serade. Själv spelar han flera gånger i veckan, och säger att han aldrig tröttnar på det.

– Jag tror att jag är beroende. Men jag är stolt över att vara spelnörd, säger han med ett skratt.

Huvudtanke­n med rollspelet är att man med olika karaktärer skapar en berättelse tillsamman­s. Och det är också det som de flesta spelare tycker är mest intressant. Visst måste man vara spelnörd för att fastna för bordsrolls­pel. Sara Andersson förklarar att vem som helst kan spela, man måste bara sätta sig in i det.

– OCH DET finns inga fysiska begränsnin­gar för att göra det. Det är jättekul! Som ett äventyr där man hamnar i en helt annan värld, och det är ett nytt äventyr varje gång man spelar, säger hon.

Syftet med minglet på lördagen var dels att locka fler till spelet, men också att bara snacka spel och umgås. Många spelare som brukar vara på Alara Games kom för att prata gamla spelminnen.

Framöver planerar föreningen att introducer­a bordsrolls­pelet på fritidsgår­darna runt om i Trollhätta­n.

”Ja, och kameran är fantasin. Vem vill befinna sig i verklighet­en när man kan vara någon annanstans?”

BEN MOWBRAY

 ?? Bild: ANNA-MARIA HOLMGREN ?? HANDLAR INTE OM TUR. Sara Andersson kastar tärningarn­a när de visar upp hur man spelar. Från vänster: Ben Mowbray, Fredrik Fornänger, Sara Andersson och Paul Bendall.
Bild: ANNA-MARIA HOLMGREN HANDLAR INTE OM TUR. Sara Andersson kastar tärningarn­a när de visar upp hur man spelar. Från vänster: Ben Mowbray, Fredrik Fornänger, Sara Andersson och Paul Bendall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden