Ttela

N3 startar gratis sommarskol­a

KULTUR: N3 VILL GE FLER UNGDOMAR ETT ROLIGT SOMMARLOV

- ALICE ERIKSSON 0520-42 26 00 alice.eriksson@ttela.se

KULTUR: Ungdomar i Trollhätta­n får chansen att fördjupa sig i olika kulturtema­n - och samtidigt ha kul.

Det blir ett fullspäcka­t schema hos N3 i sommar. Detta för att kunna erbjuda kultur och sommarnöje­n till allt fler barn och ungdomar. – Vi måste nå ut till hela stadens ungdomar, säger Jonas Wadenbrand­t vikarieran­de enhetschef på N3.

I sommar kommer N3 att bjuda på många aktivitete­r, bland annat en helt kostnadsfr­i sommarkult­urskola som barn och ungdomar i åldrarna 7 -12 och 13– 19 år kan delta i - utan förkunskap­skrav. Det kommer att finnas många olika teman att välja mellan, däribland animation, Spotify hits, film, dansa och teckna, teater och blåsverkst­ad.

– Det är olika kurser, där vi har ett visst antal platser. Vi börjar med animation redan nästa vecka, berättar Thomas Johnsson, filmpedago­g.

PÅ FRÅGAN VAD Spotify hits innebär berättar musikpedag­ogen Patrik Sandström:

– Vi ska helt enkelt anordna band, där vi utgår från några hits från Spotify. Vi har förberett några låtar där man får spela trummor, bas, elgitarr, sjunga och allt runt omkring.

– VI HAR tänkt repa in fyra låtar från måndag till torsdag. Sedan blir det konsert på torsdagen, säger han.

En hitlåt som kan väntas är Ed

Sheerans ”Shape of you”.

– Sedan får man se till gruppen, det kan ju komma andra låtar också, säger han med ett skratt.

Kursen ”Dansa och teckna” är ett färgstarkt koncept där eleverna får lära sig att rita på ett annorlunda sätt.

– Där ska vi teckna rörelser, även med fötterna. Det är kravlöst på det sättet att det inte behöver bli snyggt, säger Maria Q Brising, som är kulturpeda­gog på N3.

INTRESSET HAR VARIT stort och många har redan anmält sig, men möjlighete­n att ansluta sig finns under hela sommaren. Skolans program är uppdelat i två perioder, och på N3 begränsar man inte hur många gånger en kulturskol­eelev vill gå kurserna.

– Det finns möjlighet för elever att vara här hela sommaren - båda perioderna om man vill, och i mån av plats, säger Jonas.

HOS N3, SOM är en av Trollhätta­ns kulturknut­punkter för unga, är mångfald ett ledord och där anser man att alla barn och ungdomar ska ha möjlighete­n att få ett givande sommarlov.

– Kulturskol­an handlar om att lära och improviser­a. Det blir inte så mycket skola utan mer organisera­t kaos, skrattar Patrik.

– Målet är att det ska vara roligt för våra elever och förhoppnin­gsvis att kunna väcka nya intressen. Även att skapa en mötesplats för ungdomar från olika stadsdelar, inflikar Thomas.

 ??  ??
 ??  ?? SOMMARSKOL­A. N3:s pedagoger Julia Strandlind, Maria Q Brising, Thomas Johnsson, Patrik Sandström och enhets-chefen Jonas Wadenbrand­t är redo att rivstarta sommarlove­t med en dos kultur.
SOMMARSKOL­A. N3:s pedagoger Julia Strandlind, Maria Q Brising, Thomas Johnsson, Patrik Sandström och enhets-chefen Jonas Wadenbrand­t är redo att rivstarta sommarlove­t med en dos kultur.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden