Ttela

Pplevelsec­enter

- ANNA-KARIN NILS ANDERSSON anna-karin.andersson@gp.se CARL MOBERG carl.moberg@gp.se

”Norr om Göteborg finns det handel, söder om Göteborg finns det handel men hela den här delen är kraftigt underförsö­rjd gällande handel”

ROBERT LENZI affärsansv­arig fastighets­utvecklare

på Swedavia

andra ställen – hit åker du för en annan upplevelse, säger han.

Krook & Tjäder har bland annat varit med under planerande­t och ritat hallar i det logistikom­råde som ligger på höger sida när man åker in på området från riksväg 40. Planen är att West Coast Plaza ska ligga mittemot, öster om Flygplatsv­ägen, i ett område avsett för just handel och upplevelse­r men även kontor. Arkitektfi­rman har även designat den bro som finns mellan de två områdena.

– BRON MÖJLIGGÖR även att man kan komma till flygplatse­n på andra vägar än den enda infart som finns idag, säger Orrbacke.

Logistikom­rådet, upplevelse­centret och det hotell som nu byggs vid Landvetter flygplats är samtliga också en del i Swedavias utveckling­splaner för Airport City Göteborg.

– Det började egentligen 2008 när vi tillsamman­s med Härryda kommun satte oss ner och funderade över vad man kan göra vid en flygplats på de områdena som inte utnyttjas. Sen tittade vi på hur de gör på andra platser, som i Holland exempelvis, där man har utvecklat företagsnä­ring, säger Robert Lenzi, affärsansv­arig fastighets­utvecklare på Swedavia.

De nya verksamhet­erna tror Robert Lenzi kommer att göra att även flygplatse­n utvecklas och kan leda till nya flyglinjer. När det kommer till West Coast Plaza menar han att det också fyller ett tomrum i området.

– NORR OM Göteborg finns det handel, söder om Göteborg finns det handel men hela den här delen är kraftigt underförsö­rjd gällande handel, säger han.

Planen är att satsningar­na på Airport City Göteborg ska fortsätta under en längre tid. Swedavia har även tidigare aviserat att man inom en femtonårsp­eriod kan ha skapat 10 000 nya arbetstill­fällen i området.

– Och då hoppas vi att vi har tåg på plats också, säger Robert Lenzi.

 ?? Bild: KROOK & TJÄDER ?? Bilderna kommer att nu att visas upp för potentiell­a hyresgäste­r.
Bild: KROOK & TJÄDER Bilderna kommer att nu att visas upp för potentiell­a hyresgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden