Ttela

SÅ SKA SVERIGE

- FREDRIK JANLIND fredrik.janlind@gp.se

Janne Andersson har bestämt sig för vilka elva spelare som får chansen i premiären. Då är förbundska­pten tydlig med hur han tänkt. – Det lag jag tror har störst möjlighet att vinna är det lag jag kommer ta ut, säger han.

En lång väntan är över för Janne Andersson och hans spelare. På måndag är det dags för Vm-premiär när Sydkorea står för motståndet i Niznij Novgorod. En måstematch för det svenska landslaget som är pressade att vinna. Efter en träning inne på matcharena­n i Niznij Novgorod mötte förbundska­pten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist pressen.

– Vi är väldigt nöjda med våra förberedel­ser. Det var 25 dagar sedan vi träffades och vi har kunnat beta av de grejer som vi ville göra. Vi har varit hela och friska under den här perioden och killarna har visat skön attityd och vi är väl förberedda när vi nu går in och ska spela match, säger Janne Andersson.

DEN SVENSKA STARTELVAN är inte särskilt svår att gissa sig till och Janne Andersson är öppen med att han har sin startelva klar.

Har du bestämt dig?

– Ja, det har jag gjort. Vår rutin är den att spelarna får elvan under kvällen dag före match i samband med vår sista genomgång. Men jag har redan bestämt mig i princip.

Hur har du tänkt?

– Att det lag jag som jag tror har störst möjlighet att vinna matchen är det lag som jag kommer att ta ut.

För spelarna var det en träning på matcharena­n i Niznij Novgorod under söndagen men dessförinn­an hade spelarna fått en större dragning av vad som väntar från Sydkorea i Vm-premiären.

– Vi har visat lite bilder på deras försvar och anfallsspe­l under dagarna här i Ryssland. Men nu på morgonen (läs söndag) hade vi den stora genomgånge­n där vi sammanfatt­ade och paketerade ihop Sydkorea, säger Janne Andersson och fortsätter.

– Sen den sista kvällen innan match så pratar vi bara om oss själva. Så är det alltid.

UNDER TIDEN I Ryssland har högerbacke­n Emil Krafth haft besvär med en feber som inte velat lägga sig och det har funnits vissa frågetecke­n för John Guidettis fot – men inte längre.

– Alla spelare genomförde träningen fullt ut, säger Janne Andersson. Vm-premiär nu, vinna som gäller?

– Vi ser framemot matchen och det är en tuff motståndar­e. Sydkorea spelar ganska likt i sitt sätt att spela och har individuel­l skicklighe­t och fart. För oss blir det viktigt att ha ordning på grejerna.

”Vi ser fram emot matchen och det är en tuff motståndar­e”

JANNE ANDERSSON

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden