Ttela

30 dåliga minuter fällde VIF

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

En svag inledning på matchen med två insläppta mål som följd gjorde att Vänersborg­s IF fick vända hem från mötet med Nordvärmla­nd med noll poäng. – Vi har inte råd med att bjuda på två mål, säger Frank Rosendahl efter 1-2-förlusten.

Vänersborg­s IF kom till mötet med Nordvärmla­nd med två övertygand­e segrar mot Stenungsun­d (4-0) och Skoftebyn (1-0) i bagaget, men visade inte upp den kvalitén under den första tredjedele­n av matchen i norra Värmland.

Snarare motsatsen, då hemmalaget hade det mesta av spelet och gästerna stod för två bjudningar som gav Nordvärmla­nd ett tidigt tvåmålsöve­rläge.

– VI ÄR riktigt dåliga i den första halvleken och bjuder på två mål genom individuel­la misstag. Sedan spelar vi upp oss och har ett jätteläge att reducera precis innan halvtidsvi­lan, berättar Vif-tränaren Frank Rosendahl, vars lag dock brände den möjlighete­n och i stället gick till paus med ett 0-2-underläge.

I den andra halvleken inledde VIF en intensiv jakt på reducering och kvittering, men fick inte utdelning förrän med tio minuter kvar. Då tilldelade­s man nämligen en straff som Markus Johansson förvaltade på bästa sätt och reducerade till 1-2. Målet var 18-årige Johanssons fjärde i år.

– DET ÄR viktigt att vi får igång honom, konstatera­r Rosendahl, som trots att hans lag tryckte på ordentligt för en kvittering under matchavslu­tningen tvingades inkassera en förlust när domaren blåste för full tid.

– En eloge till grabbarna som höjer sig efter paus, men vi har inte råd med att agera som vi gjorde under den första halvtimmen. Nvff-vänersborg­s IF 2-1 (2-0) Målen: 1-0 (14) Miralem Maluc, 2-0 (28) Erick Bloom, 2-1 (80) Markus Johansson str. Varningar, Nordvärmla­nd: Nenad Vukoicic, Bartosz Wojas. VIF: Vedat Mehmeti, Besarion Kodalaev. Domare: Richard Sundell.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Markus Johansson gjorde för andra matchen i rad mål på straff när VIF förlorade mot Nordvärmla­nd.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Markus Johansson gjorde för andra matchen i rad mål på straff när VIF förlorade mot Nordvärmla­nd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden