Ttela

Deppigt FCT efter kryss i seriefinal

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

På förhand var 1-1 borta mot Karlstad BK ett bra resultat. Men när domaren blåste av seriefinal­en på Våxnäs IP var det ett gäng besvikna Fct-spelare som gick av plan. – Det är surt, säger Simon Forslund.

Säsongens tuffaste match hittills väntade FC Trollhätta­n när de på lördagen åkte till Karlstad för en tidig seriefinal mot tabelltvåa­n Karlstad BK.

På förhand hade ingen gråtit över ett oavgjort resultat, men ändå var Fct-spelarna rejält deppiga när matchen var slut.

– VI ÄR väldigt besvikna, vi vill vinna matcher. Och vi gör en bra insats över 90 minuter och har chanser att avgöra. Det är bara att gå in i omklädning­srummet och se hur besvikna vi är, säger William Lundin, tränare i FCT, och fortsätter:

– Men det visar bara hur tunga och bra vi är när vi är besvikna efter den här matchen. Så hungern att vinna ska vi bygga vidare på.

Var är anledninge­n till besvikelse­n då?

Jo, FCT hade flera bra chanser att fixa tre poäng i slutet av matchen.

– Chanserna vi har i slutet är det som gör att vi är besvikna. Vi har sådana bra lägen att avgöra, säger Lundin. Men innan dess då? Jo, FCT inledde matchen piggt och var länge det bättre laget. De skapade också ett flertal målchanser, men ingen satt.

I stället behövdes det en straff för att FCT skulle göra mål. Den kom efter 20 minuter då Marcus Knutsen blev nersparkad och Aussério Barbosa klev fram och säkert satte dit bollen.

Efter det jobbade Karlstad sig in i matchen och hade mycket boll, men FCT:S försvar är sedan tidigare bevisat svårt att ta sig förbi och så förblev det även i denna match.

– Försvarssp­elet var väldigt bra. Trots att de hade mer boll stundtals så höll vi ändå dem borta från målet. De hade några distanssko­tt, men väldigt få hundraproc­entiga målchanser och det betyder att vi försvarade oss bra, säger William Lundin.

MEN TROTS ALLT gjorde Karlstad ett mål. Det efter att nyinbytte Adam Sävhage varit för brysk i en duell i straffområ­det och domaren blåst straff för andra gången i matchen.

Karlstads lagkapten Oskar Alvers Division 2 norra Götaland Karlstad BK-FC Trollhätta­n 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (19) Aussério Barbosa, straff, 1-1 (76) Oskar Alvers, straff.

Varningar, KBK: Oskar Alvers. FCT: Jonas Emanuelsso­n, Aussério Barbosa.

Domare: Erik Nordqvist.

Publik: 258. gjorde inga misstag och Simon Forslund i Fct-målet fick se bollen passera förbi sig för första gången sedan den 21 maj.

– Jag hade förvånansv­ärt lite att göra. Defensivt gör vi en väldigt väldigt bra match och håller tätt. Att de får ett mål på straff känns mer slumpartat och det är klart det är surt, säger Simon Forslund och fortsätter:

– Överlag är vi det bättre laget. Det är alltid svårt att vinna bortamatch­er så en trea här hade varit skönt.

 ?? Bild: SANNA EMANUELSSO­N NWT ?? HÅRT. Jonas Emanuelsso­n och Aussério Barbosa i duell med Karlstads Agon Beqiri i en match som präglades av mycket kamp på mittplan.
Bild: SANNA EMANUELSSO­N NWT HÅRT. Jonas Emanuelsso­n och Aussério Barbosa i duell med Karlstads Agon Beqiri i en match som präglades av mycket kamp på mittplan.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ÅTERVÄNT. Simon Forslund var tillbaka på Våxnäs IP där han tränat många timmar under sin tid i KBK. ”Det känns nästa som förut. Det är roligt och många bekanta ansikten.”
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ÅTERVÄNT. Simon Forslund var tillbaka på Våxnäs IP där han tränat många timmar under sin tid i KBK. ”Det känns nästa som förut. Det är roligt och många bekanta ansikten.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden