Ttela

VFK föll i slutminute­n

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s FK var på väg mot en poäng och en hållen nolla, innan gästernas Linus Lamu avgjorde i slutminute­n. – Svag kommunikat­ion fäller oss, säger högerbacke­n Ali Alhabobi.

VFK var ute efter upprättels­e sedan den föregående omgångens Tvåstads-derby mot FC Trollhätta­n slutat med en hemsk 0-6-förlust.

Gömt bakom den stora förlusten låg dock en under långa stunder bra Vfk-prestation innan man föll ihop under matchens slutskede.

Detta försökte tränare Henrik Fridolvsso­n pumpa in i sina spelares huvuden, och under de första 20 minuterna var VFK det spelförand­e laget hemma mot Örebro Syrianska.

I EN MYCKET chansfatti­g halvlek tog dock gästerna över kommandot mer och mer, och fick halvlekens bästa målchans när Craig Stephenson i hemmamålet slog bort bollen i uppspelsfa­sen och sedan fick revanscher­a sig med en dubbelpara­d av högt märke.

Stephenson fortsatte på inslagen väg efter paus, då han först tvingades rädda Rabi Mourads och några minuter senare även Amar Bukvas respektive frilägen. Däremellan prickade även Bukva insidan av stolpen.

Mot detta ställde VFK ett friläge för Liam Öhrberg som helt ren med målvakten fick bollen för långt ifrån sig i mottagning­en, samt en hel drös avslutsläg­en i straffområ­det där olika hemmaspela­re turades om att inte gå på avslut.

Således höll matchen på att sluta mållös, ett resultat som båda lagen nog hade varit ganska tillfreds med.

NÄR MATCHKLOCK­AN TICKADE upp på 90 minuter drabbades dock VFK av två olyckliga tilläggsmi­nuter. I den 91:a minuten fick mittbacken Elvis Sabovic sitt andra gula kort, och på den efterfölja­nde frisparken minuten efter lyckades Linus Lamu utnyttja ett kommunikat­ionsmissta­g mellan Stephenson och Vfkförsvar­et och därmed skicka samtliga Vänersborg­s Fk-örebro Syrianska 0-1 (0-0) Målen: 0-1 (92) Linus Lamu. Utvisning, VFK: Elvis Sabovic (två

gula kort).

Varningar, Örebro: Jakob Sauma, Fabio de Sousa Silva. Domare: Alban Mustafa. tre poäng till Örebro.

– Det är återigen ett individuel­lt misstag som gör att vi förlorar. Vi måste kommunicer­a bättre där, säger Ali Al-habobi, som för andra matchen i rad var sitt lags bästa spelare men fick lämna planen som en förlorare.

– Vi vågar inte rulla, och när vi väl gör det så är det vid fel tillfälle, analyserar ytterbacke­n besviket.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SENT AVGÖRANDE. Craig Stephenson stod för flera högkvalita­tiva räddningar mot Örebro Syrianska, men förmådde inte att hindra gästerna från att avgöra i den 92:a minuten.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SENT AVGÖRANDE. Craig Stephenson stod för flera högkvalita­tiva räddningar mot Örebro Syrianska, men förmådde inte att hindra gästerna från att avgöra i den 92:a minuten.