Ttela

Skoftebyn tog tredje segern

- STINSEN ANDERSSON

Skoftebyns IF mötte jumbon FBK Karlstad och vann med 4-1 på Nysätra i en match som kunde ha slutat hur som helst. – Vi gör en av våra sämre matcher, men jag är nöjd med tre viktiga poäng, sa Jonas Björk, tränare i Skoftebyn.

Innan denna omgång hade Skoftebyn åstadkommi­t åtta mål på tio matcher. Mot FBK Karlstad prickade man in fyra. Hemmalaget startade riktigt bra de första tjugo minuterna med ett varierat spel och bra bollkontro­ll.

Under den perioden gjorde lagkaptene­n Krister Andersson 1-0 på nick efter ett fint vänsterinl­ägg.

JU LÄNGRE HALVLEKEN led desto bättre kom gästerna in i matchen. FBK spelade finurligt framför Sifförsvar­et och skapade några farliga målchanser, men Michael Källehult var på sin vakt.

– I halvlek sa vi att vi skulle sätta högre press på motståndar­na, sa Jonas Björk, som fick se sitt Skoftebyn ta över matchen igen och vara nära att utöka ledningen, men Gustaf Rådströms skott gick rätt på målvakten.

I stället kom helt oväntat en kvittering efter dålig markering. Därefter var gästerna ytterst nära att även ta ledningen då en forward sköt hårt mot mål från tre meter, men fick se Michael Källehult fotparera på mållinjen.

MED EN DRYG kvart spelad fick Gustaf Rådström bollen, vände enkelt bort en motståndar­e, kom in i straffområ­det och sköt in 2-1 vid den bortre stolpen.

Fredrik Larsson följde upp med 3-1 och i slutsekund­erna bredsidade inhopparen Lavdim Azemi in 4-1.

– Trots segern så är jag inte nöjd med vår insats. Framförall­t var vi var inte bra i vårt försvarsar­bete, säger Björk. Skoftebyn-fbk Karlstad 4-1 (1-0) Målen: 1-0 (15) Krister Andersson, 1-1 (60) Tobias Stangner, 2-1 (76) Gustaf Rådström, 3-1 (85) Fredrik Larsson, 4-1 (91) Lavdim Azemi.

Varningar: SIF: Gustaf Rådström, Krister Andersson. FBK: Henrik Cederin.

Domare: Adnan Busuladzic.

Publik: 95.

?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? Skoftebyns målskyttar från vänster: Gustaf Rådström, Krister Andersson (stående), Lavdim Azemi och Fredrik Larsson (knästående).
Bild: STINSEN ANDERSSON Skoftebyns målskyttar från vänster: Gustaf Rådström, Krister Andersson (stående), Lavdim Azemi och Fredrik Larsson (knästående).