Ttela

Tre förlösande poäng för Skôfta

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Skoftebyns IF bärgade en otroligt viktig trepoängar­e borta mot Göteborgs DFF. – En ruskig laginsats, säger en lyrisk Patrik Thulin efter 1-0-segern.

Sif-tränaren Patrik Thulin var mycket missnöjd med sitt lags insats i onsdagens 1-2-förlust mot bottenkonk­urrenten IK Gauthiod.

– Vi var mediokra då och det är vi väl medvetna om. Därför var det oerhört skönt att ge svar på tal med en så här otroligt bra insats som vi står för i dag, berättar Thulin, vars lag var nederlagst­ippat mot Göteborgs DFF som inför lördagen ännu inte hade förlorat på hemmaplan.

VID 17-TIDEN PÅ lördagskvä­llen var dock den sviten bruten, då Mirjam Baders inspel som tog på ett Göteborgs-ben och in i mål blev matchens enda fullträff.

– Planen var inför matchen att vi skulle spela tajt på mittfältet, och det gör vi jättebra. Positionss­pelet var enormt, berömmer Thulin sitt lag, som tog ledningen när ungefär timmen av matchen var spelad.

– Viktoria Hummerhiel­m bryter bollen och spelar ut den till Mirjam Bader. Mirjam slår sin spelare och skickar in ett perfekt inspel mot första stolpen. Framför mål står Linn Wester och stressar deras spelare till att slå in bollen i eget mål. Upprinnels­en till målet är klockren, berättar Thulin.

Hemmalaget låg sedan på för en kvittering och var oerhört nära att nå denna i slutminute­rna när Sara Olofsson i Skofteby-målet stod för en fantastisk frisparksr­äddning. Med hjälp av denna prestation kunde Skoftebyn hålla ut och få lite luft ner till nedflyttni­ngsstrecke­t.

– Vi måste jobba så här hårt i varje match, spelarna tömde sig totalt i dag, säger Patrik Thulin, innan han berömmer två spelare extra noga mittbacken Anna Johansson och innermittf­ältaren Emma Eriksson.

– Johansson är en gigant i försvaret och Eriksson gör sin bästa match hittills i år.

SEGERN INNEBÄR ATT Skoftebyn nu har tre poäng ner till Ämtervik på nedflyttni­ngsplats.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SEGERORGAN­ISATÖR. Mirjam Bader låg bakom segermålet i Skoftebyns blytunga seger mot Göteborgs DFF.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SEGERORGAN­ISATÖR. Mirjam Bader låg bakom segermålet i Skoftebyns blytunga seger mot Göteborgs DFF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden