Ttela

Ny seger för Svahlin i Silfversch­iöldspokal­en

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Magnus Svahlin, Hills golfklubb, tog för andra gången hem segern i Silfversch­iöldspokal­en. Bäst bland de lokala spelarna blev Onsjö golfklubbs Olle Almén.

Det går nästan inte att skriva om golf utan att nämna vädret. Och när Silfversch­iöldspokal­en avgjordes i helgen var det extra tydligt.

För efter några veckor med idel strålande sol blev spelarna åter påminda om hur en vanlig svensk sommar brukar vara – sol, regn och vind i en salig blandning. Åskan höll sig däremot borta som tur var.

– I dag (söndag) har det varit blåsigt och därför lite svårspelat. Men spelarna är så pass duktiga så de bemästrar det, säger Helena Vinnerholt, tävlingsle­dare.

DEN SOM BEMÄSTRADE vädret allra bäst av de 156 startande var Magnus Svahlin från Hills golfklubb i Mölndal. Efter lördagens spel var han ensam ledare på 67 slag, ett bättre än tvåan, och var därför en jagad man när tävlingen skulle avgöras på söndagen. Men han höll emot och vann tävlingen på 137 slag, sju under par.

– Det var mycket upp och ner med paraplyet. Men jag tror att vädret påverkade banan mer, det var mer svårspelat i dag och svårare att komma nära flaggorna, säger Svahlin, som vann Silfversch­iöldspokal­en redan 2012 och som blivit tvåa vid ett flertal tillfällen.

– Det känns som vanligt roligt att stå högst på pallen och det är alltid kul att komma tillbaka hit.

NÄR DET GÄLLER de lokala hoppen var det en Onsjö-spelare som var allra bäst, nämligen Olle Almén som med sina 144 slag hamnade på en 16:e plats.

– Det gick helt okej, men jag hade hoppats på mer och spelade inte jättebra. Det är små marginaler och på det stora hela är jag ändå nöjd, säger han och fortsätter:

– Jag avslutade med en birdie och det är alltid skönt.

”Det var mycket upp och ner med paraplyet”

MAGNUS SVAHLIN

INTE HELLER FÖR Olle Almén är Silfversch­iöldspokal­en något nytt.

– Det är kul med en relativt stor tävling hemmavid och det är en klassiker som jag alltid spelar. Det är många bra spelare med.

Helena Vinnerholt summerar helgen:

– Det har flutit på bra förutom att det blev lite stopp på ett hål mitt på dagen i dag (söndag). Men i övrigt har allt gått väldigt bra, säger hon.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? KONCENTRER­AD. Magnus Svahlin, som vann Koberg GK:S tävling Silfversch­iöldspokal­en för andra gången, förbereder en putt på hål tio.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON KONCENTRER­AD. Magnus Svahlin, som vann Koberg GK:S tävling Silfversch­iöldspokal­en för andra gången, förbereder en putt på hål tio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden