Ttela

Evelinas dubbel gav skön revansch

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Evelina Löfströms två mål fällde avgörandet när Lödöse Nygård derbyvann borta mot Skepplanda. – En riktig revansch från förra helgen, säger tvåmålssky­tten.

SKEPPLANDA LNIK

Det som Evelina Löfström syftar på är den föregående omgångens blytunga 1-6-förlust i toppmötet hemma mot Orust. En smäll som satte spår i Lnik-truppen.

– VI HADE ett bra snack på träningen i måndags, och hade därefter en riktigt bra träningsve­cka fram till Skepplanda-matchen, berättar lagkapten Löfström, som föregick med gott exempel genom att efter 17 minuters spel sno bollen från en hemmaback och ge sitt lag ledningen i derbyt.

Tolv minuter senare replikerad­e Skepplanda, om än något turligt. På ett inlägg gick Lnik-målvakten Gabriella Jonasson ut och fångade bollen, men krockade i samma sekvens med en medspelare varför bollen hamnade hos en hemmaforwa­rd som kunde lägga in den i det öppna målet.

HEMMAPUBLI­KEN FICK DOCK inte jubla särskilt länge, utan redan minuten efter gav Matilda Johansson sitt lag ledningen på nytt.

– Det var väldigt skönt att vi kunde ta ledningen igen direkt efter, konstatera­r Löfström, som själv spikade slutresult­atet till 3-1 med sitt andra mål i matchen strax efter paus.

– Det här var jättekul. Det var derby, det var storpublik och vi viftade bort vårt ”Skepplanda­spöke” (LNIK har haft svårt i derbyn mot Skepplanda), säger Evelina Löfström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden