Ttela

Nära seger mot serieledar­en

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

Göta BK var bara minuter från att slå serieledar­en Alingsås IF FF hemma på Ryrsjövall­en. Men ett sent kvittering­smål innebar att det istället blev delad poäng. – Vi gör vår bästa match hittills i år, säger Götas tränare Raimo Käkelä.

GÖTA BK ALINGSÅS IF FF 2 2

Tidigare i år har Göta kryssat mot topplagen Ulricehamn­s IFK och Kronängs IF. På fredagskvä­llen stod laget för ytterligar­e en bra insats när man kryssade mot serieledar­en Alingsås IF FF.

– Vi är bättre mot bättre lag, säger Raimo Käkelä, tränare i Göta.

GÖTA VAR TILL och med nära att vinna matchen. I den 88:e matchminut­en ledde laget med 2-1, men efter en rörig situation vid en Alingsåshö­rna där Göta inte fick bort bollen kunde bortalaget rädda en poäng.

– Vi är nära att göra 3-2 på en kontring därefter när två spelare kommer fria med målvakten, men de passar i stället för att skjuta. Men det var väl det enda minuset i dag, säger en nöjd Käkelä, som hade fått se gästerna ta ledningen i den 23:e matchminut­en och sedan Nerkez Berisa kvittera innan första halvlek var över.

I MITTEN AV andra halvlek tog sedan Göta ledningen på ett fint anfall där Marko Nikic slog in bollen på volley innan Alingsås sena kvittering fastställd­e resultatet.

– Vi gör en jäkligt bra match i dag och är väl så bra som de. Vi borde ha vunnit matchen, säger Käkelä.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden