Ttela

Norenby tvåa i Kopparsvän­gen

-

I rallyt Kopparsvän­gen fick Martin Norenby, Dals MK, till körningen bra och körde in som totaltvåa. – Det kändes bra för vi tokladdade inte utan allt flöt på fint, säger Norenby.

Detta var andra tävlingen med den nya kartläsare­n Kenth-åke Stenbäck och samarbetet fungerar bra. De körde till sig en fin klasseger i A 2 WD och blev totaltvåa i rallyt.

– Jag har ändrat lite i fjädringen bak på bilen och det gjorde gott, samtidigt som vi börjar bli samspelta i bilen.

Framöver är målet Strömkarls­rallyt i Trollhätta­n:

– Där vill jag lyckas. Jag vann där för tio år sedan min klass men sedan dess har det alltid gått åt pipan. Bilen har gått sönder eller så har jag kört av, så nu laddar jag för det rallyt, säger Martin Norenby.

I NYKÖPING KÖRDES rallyt Gästabudst­rofén där Lars Andersson, SMK Trollhätta­n, läste noter åt snabbåkand­e Anton Eriksson, Sundsvall.

Efter tre av de fem sträckorna såg allt bra ut och de ledde rallyt totalt när de gav sig ut på sträcka fyra.

– Där körde vi på en sten som inte fanns med i noterna. Den gick rätt in i däcket och hela hjulet la sig ner och det var omöjligt att fortsätta, suckar Lars Andersson.

Rallyt ingick i Svenska Rallycupen och i den första deltävling­en vann de totalt. Nu blev det ett streck i protokolle­t:

– Det var riktigt surt för vi hade bra tempo och var verkligen med och slogs om segern.

Marcus och Mikael Persson, SMK Trollhätta­n, har fått upp tempot bra i sin körning och körde här in på en tredje plats i Ungdomsral­ly.

EN SJÄTTEPLAT­S BLEV det för Kristoffer Karlsson/albin Timell, SMK Trollhätta­n, när de tävlade i Växjö i helgen och rallyt Dackefejde­n.

De började lite trevande för att slå till med den snabbaste tiden på den sista sträckan.

– Jag vet inte varför, men det gick tungt i tävlingen. Det var inte förrän på sista sträckan som vi fick till det ordentligt, säger Kristoffer.

Det var små marginaler mellan de sex första i klassen och då måste man vara på tå från början. Rallyt ingick i Sverigeser­ien för VOC och trots en sjätteplat­s så ligger de på andraplats totalt i serien.

KLUBBKOMPI­SARNA JOEL NORQVIST bröt efter första sträckan medan Dan Rhodin fick kasta in handduken på fjärde sträckan, där det bar ut i skogen.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: JONNY PERSSON ?? NÄST BÄST. Det blev en andraplats för Martin Norenby/kenth-åke Stenbäck, Dals MK, i Kopparsvän­gen.
Bild: JONNY PERSSON NÄST BÄST. Det blev en andraplats för Martin Norenby/kenth-åke Stenbäck, Dals MK, i Kopparsvän­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden