Ttela

Helgen bjöd på flera lokala vinnare

-

Den gångna helgen har bjudit på ett stort antal tävlingar där de lokala ekipagen visat fina resultat och tagit hem ett stort antal vinster och placeringa­r.

På lokal nivå bjöd Essunga RF in till lokal hoppning både för ponny och för häst. Där hoppade Linnea Gustafsson Lindén, 11 år, med Bponnyn My Sweet Dreamer, TSR, hem sina allra första segrar då de vann först i lätt D och sedan i lätt C.

– Det var roligt att jag och ”Mysan” fick våra första placeringa­r och att det var så fina priser på tävlingen, berättade en glad Linnea efter sina båda segrar.

I LÄTT D-KLASSEN placerade sig även Jennifer Karlsson, VRF, som tvåa, Selma Hansson, DHSK, som trea och Tuva-lisa Carlsson, DHSK, som fyra. I lätt C hoppade Michelle Petersson, DHSK, hem ett andrapris.

På hästtävlin­gen segrade Anna Johansson/chill Out, VRF, i 1.10-klassen medan Johanna Carlsson, TSR, hoppade hem pris i en meter.

På regional nivå arrangerad­e Gråbo RK dressyr för ponny. Där segrade Tindra Lindén/maldini, TSR, i lätt C:1 och Freia Hassvik/fump´s Fleet Ballerina, TSR, i lätt B:1.

FÖR HÄST ARRANGERAD­ES regional dressyr i Halmstad där Felicia Nolåker, TSR, hade en mycket framgångsr­ik helg och tog hem meetingpri­s efter att ha segrat i medelsvår B:5 och kommit tvåa i medelsvår A:1 med sin Domani Vengo. Felicia tog även pris i medelsvår C:1 med The Magnificen­t Girl.

– Det var en fantastisk helg nere i Halmstad med ett härligt gäng. Jag är så nöjd med alla ritter och placeringa­r under meetinget och det var extra roligt att Domani vann Diamantcup­en, summerade Felicia sin helg.

På samma tävling placerade sig även Petra Dahllöf, TSR, i medelsvår C:1 och Emmy Johannesso­n, LERK, i lätt B:3.

I Askim arrangerad­es regional hoppning för både ponny och häst. Där blev det också två lokala segrar då Blenda Mattsson/nattens Chateau, TSR, och Tilda-lovisa Björk/ Rocktop Trixy, LERK, vann var sin kategori i lätt A-klassen.

På samma tävling tog även Amanda Lundblad, TSR, och Tilda Törnberg, VRF, placering i lätt B. Tilda tog även pris i lätt C. På hästtävlin­gen hoppade Emelie Olsson hem pris i 1.10.

På nationell nivå reds både hoppoch dressyrtäv­ling i Båstad.

DÄR TOG JESSICA Nordin/donauwein, TSR, hem meetingpri­s i dressyr efter att ha segrat i FEI St:george och kommit tvåa i medelsvår A:1. Maja Svensson från Trollhätta­n, tävlandes för Särö, tog hem två fjärdepris, ett i FEI Lagtävlan med Sir Fervid och ett i FEI Kür med Extrem.

– Jag är supernöjd med den fina ridkänslan i programmen. På Extrem testade jag min nya kür för första gången. Nu vet jag vad jag ska finslipa på inför SM i juli.

Även Louise Brantefjor­d från Trollhätta­n, tävlandes för Walltanäs, red hem två placeringa­r i FEI lagtävlan med sin Victory i Båstad.

På hopptävlin­gen tog Annie Karlsson/cnocban Annabelle, TSR, hem först en vinst i lätt B och därefter placering i lätt A.

PÅ ÅBY ARRANGERAD­ES nationell hoppning av Fjärås. Där hoppade Anna Blennermar­k/idle Flash, LERK, hem pris i 1.35 medan Malin Nilsson, DHSK, tog pris i 1.15 och Rebecca Hansson, LERK, tog pris i 1.10.

ULRIKA LINDÉN

 ?? Bild: ULRIKA LINDÉN ?? ROSETT. Pristagarn­a i Essunga Jennifer Karlsson/quelly (till vänster), VRF, och Linnea Gustafsson Linden/my Sweet Dreamer, TSR.
Bild: ULRIKA LINDÉN ROSETT. Pristagarn­a i Essunga Jennifer Karlsson/quelly (till vänster), VRF, och Linnea Gustafsson Linden/my Sweet Dreamer, TSR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden