Ttela

Linus först ut i Jukolakavl­en

- LARS HOGEDAL

Motsvarigh­eten till 10-mila är i Finland Jukola- och Venlakavle­n. I herrstafet­ten över sju sträckor startade 1 800 lag och i damklassen med fyra sträckor 1 500.

TSOK:S damlag med kvartetten Ida, Josefine och Malin Kristianss­on samt Moa Ericsson kom på 113:e plats.

Tävlingen avgjordes i skogarna runt Hälvälä Flygfält väster om Lahtis som till största delen består av gropterrän­g som formats under istiden. Gropområde­na omgavs av snabblöpt tallmo och mindre bergsparti­er.

På den andra sträckan gjorde Josefine Kristianss­on ett starkt lopp. Hon plockade 84 placeringa­r på den 6,2 kilometer långa sträckan.

Det blev svensk seger genom Stora Tuna OK med suveräna Tove Alexanders­son på slutsträck­an.

I herrtävlin­gen startade TSOK med löpstarka förstaårsj­unioren Linus Kristianss­on på den elva kilometer långa sträckan. Han växlade som 163:a efter ett jämnt lopp i den hårda konkurrens­en. Laget tappade på andra och tredje sträckan men på den fjärde avancerade nyförvärve­t från Vårgårda, Simon Andersson, hela 94 placeringa­r.

I mål efter sju sträckor och 79 kilometer fick Trollhätte­laget placeringe­n 327 distansera­de med nästan fyra timmar av vinnarna Koovee från Finland.

Under helgen avgjordes också etapptävli­ngen Tre Skåningar och en Dansk i Helsingbor­g och Helsingör.

Tre av etapperna var av sprintkara­ktär i områden med omväxlande bostadsbeb­yggelse, parkområde­n och bokskog. Strax norr om Helsingör i Danmark avgjordes den fjärde etappen över medeldista­ns i flack och stigrik terräng med en hel del svårframko­mlig underveget­ation.

Resultaten från de fyra etapperna sammanräkn­as och i D35-klassen var Emelie Svalin, Vänersborg­s SK, helt överlägsen och vann med över fem minuters marginal till tvåan Marlene Bjärehed från Malmö.

 ??  ??
 ??  ?? FÖRST UT. Junioren Linus Kristianss­on sprang startsträc­kan för Trollhätta­ns SOK på Jukolakavl­en i Finland.
FÖRST UT. Junioren Linus Kristianss­on sprang startsträc­kan för Trollhätta­ns SOK på Jukolakavl­en i Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden