Ttela

Här är flest intressera­de av hus

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

NYHETER: Lilla Edet har flest bud och flest antal budgivare på husförsälj­ningarna.

I Lilla Edet läggs det flest bud i våra kommuner på ett hus. Kommunen toppar även statistike­n när det kommer till flest budgivare vid samma husköp.

Det gör att Lilla Edet har den hetaste bostadsmar­knaden av TTELA:S fyra kommuner och Mellerud till den minst heta bostadsmar­knaden.

Per Kristoffer­sson, mäklare i Lilla Edet vid Svensk fastighets­förmedling, har svårt att säga om det läggs fler bud än tidigare på vid ett husköp än tidigare.

– DET ÄR så olika, ibland har vi 20 bud och ibland är det bara tre. På en visning brukar det komma mellan 10-15 familjer och sen brukar det bli mellan två och fem budgivare som startar en budgivning, säger han.

Enligt Per Kristoffer­sson brukar personer som är intressera­de av att skaffa hus i Lilla Edet nämna goda kommunikat­ioner och att det finns en trygghet på orten till varför de väljer att bosätta sig i kommunen.

– Men det finns andra saker som påverkar. I kommunen är det lägre huspriser än både norrut och söderut. Sedan finns det intressent­er som genom ändrade kreditgivn­ingsregler kanske inte har råd att köpa hus söderut eller centralt i Göteborg. Då breddar köparna sin cirkel, säger han.

I MELLERUD, SOM ligger under snittet i riket, läggs det i snitt sex bud på ett hus av 2,3 budgivare. Christian Johansson, fastighets­mäklare i Mellerud vid Fastighets­byrån, instämmer med statistike­n.

– Någonstans mellan sex och tio familjer brukar komma på en visning av en vanlig villa och det blir nog ungefär i snitt sex bud där två till tre budgivare är involverad­e,

säger Christian Johansson.

Han har märkt en trend bland husköpare och att det skett en skiftning på vad för objekt som man är intressera­de av.

– MARKNADEN HAR blivit mer

kräsen helt klart av att göra så mycket själv högre summa som är väldigt gott skick mer attraktiva än andra. Priserna har gått upp men det är fortfarand­e låga priser jämfört med Vänersborg och Trollhätta­n. Här får man mycket för pengar, säger Christian Johansson.

Han menar att kommunikat­ionerna till Mellerud har blivit bättre speciellt med tåg men att det fortfarand­e går att få bättre kommunikat­ioner till kommunen något som kanske hade kunnat leda till att fler skulle välja att bosätta sig i kommunen.

– Det gör stor skillnad att kunna ta sig till Göteborg från Mellerud på en timme med tåget, säger han.

 ??  ??
 ?? Bild: FREDRIK PERSSON ?? FAKTORER. Kommunikat­ioner och lägre huspriser är avgörande när personer vill köpa hus i Lilla Edet.
Bild: FREDRIK PERSSON FAKTORER. Kommunikat­ioner och lägre huspriser är avgörande när personer vill köpa hus i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden