Ttela

Stipendier till ungdomar i Uddevalla-trollhätta­n

-

Den 14 juni var det Gull och Stellan Ljungbergs Stiftelses stipendieu­tdelning på restaurang Lyckorna Brygga i Ljungskile.

I 20 år har stiftelsen årligen delat ut sin avkastning i syftet att ge ungdomar från regionen större möjlighet att studera utomlands. Stiftelsen har som syfte att hjälpa studenter ta sig utomlands för att studera och samtidigt uppleva fördelarna med att lära sig nya språk och leva i andra kulturer.

Antalet stipendiat­er slår i år rekord där 43 stipendiat­er får dela på cirka 2,5 miljoner kronor.

MÅNGA UNGDOMAR tilldelas stipendium från stiftelsen flera år i rad och däribland flertalet läkarstude­nter som läser hela sin utbildning vid utländska universite­t. Förvaltarn­a tycker det är roligt med de många solskenshi­storier de får ta del av ifrån hemvändand­e studenter. Visst händer det att någon resa inte går helt enligt plan, men i de allra flesta fall beskrivs vistelsen utomlands som mycket positiv och givande.

UPPLÄGGEN FÖR STUDIERNA utomlands bestäms av ungdomarna själva. Bland årets stipendiat­er finns bland andra: Gustav Agneman, som tidigare stöttats av stiftelsen och den här gången får stipendiet i syfte att kunna genomföra ett års studier på University of Chicago som en del av sin PH.D i Nationalek­onomi. Sandra Johansson som läser Multimedia, Programmin­g och Design i New York. Elin Karlsson läser Industriel­l Ekonomi på Chalmers och ska göra ett utbyte i Barcelona.

Här finns flera studenter från Högskolan Väst som kommer utföra sina första utbytester­miner via program som erbjuds universite­t emellan runt om i världen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden