Ttela

Plats i artistpuss­let

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

i Vänersborg. Han är en ofta sedd besökare i Vänersborg och gästade orkestern även vid årets upplaga av Trettondag­skonserten.

Första namnet som presentera­des var Janne Schaffer.

– HAN ÄR EN LEGENDAR på alla sätt och har jobbat med alla de stora, som Ted Gärdestad, ABBA och Björn J:son Lindh. Det är stort för mig att han vill vara med, fortsätter Ulf Wadenbrand­t.

– Sedan har vi också avslöjat att Magnus Bäcklund ska vara med. Han har blivit min ständige parhäst och är med mig i stort sett överallt, oavsett om det gäller Jönköping, Vänersborg eller Moskva. Han är en av det här landets grymmaste sångare – och kanske en av de mest underskatt­ade.

YTTERLIGAR­E FEM NAMN kommer att presentera­s innan laguppstäl­lningen är komplett, däribland alltså flera kvinnliga artister. Men den kanske största nyheten i dagsläget är kören Soul Voices of Sweden, en helt ny kör som har skapats med tanke på konserten den 27 oktober.

– Men med det intresse som finns för att vara med, så kan jag redan nu säga att kören kommer att leva vidare och kanske även både växa och sprida sig, säger dirigenten med ett leende.

Kören består redan nu av 50 personer, men är fortfarand­e i första fasen och kommer att växa till någonstans runt max 75 personer innan det blir showtime i Idrottshus­et.

– Det är jätterolig­t att det är så många som vill vara med och alla är välkomna att anmäla sig, även den som inte har körvana. Det är roligt att jobba med ALLA, förklarar Ulf.

HAN HAR HJÄLP i körledning­en och coachandet av duktiga sångerskan och låtskrivar­en Anneli Axon, som även har stor vana av att arrangera körstämmor. Hon gjorde till exempel, tillsamman­s med Vänersborg­aren Dan Rosengren, arrangeman­gen av stämmorna inför Peter Johanssons berömda Queen-show, Champions of Rock.

JUST QUEENS ALSTER hör för övrigt till de låtar Soul Voices of Sweden ska framföra i Idrottshus­et tillsamman­s med en rad andra klassiker.

– Symfoniork­estern, kören och även några av artisterna på vissa låtar – det kommer att bli riktigt häftigt! fortsätter Ulf.

Biljettern­a till konserten, som blir den enda i sitt slag, har släppts och det har redan sålts en hel del i förköp.

 ?? Bild: PRESSBILD ?? med stort konsertkal­as i Vänersborg den 27 oktober.
Bild: PRESSBILD med stort konsertkal­as i Vänersborg den 27 oktober.
 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? BANANKONTA­KT. Janne Schaffer har spelat med alla landets stora artister. ”Det är stort för mig att han vill vara med”, säger Ulf Wadenbrand­t.
Bild: JERRY LÖVBERG BANANKONTA­KT. Janne Schaffer har spelat med alla landets stora artister. ”Det är stort för mig att han vill vara med”, säger Ulf Wadenbrand­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden