Ttela

Östgötar får fil

FILM: ”NU HAR VERKLIGHET­EN HUNNIT IKAPP FIKTIONEN”

-

De började som hyllade humorister på Youtube. Nu långfilmsd­ebuterar Crazy Pictures med en actionthri­ller om ett Sverige under attack.

En något stukad midsommars­tång i ösregn är ingen ovanlig syn. Men i inledninge­n av ”Den blomsterti­d nu kommer” vilar en oroväckand­e ödslighet över landskapet och när Hesa Fredrik ljuder börjar bilar krocka i mängder, en explosion ödelägger Västerbron i Stockholm och mystiska män dyker upp utanför hemliga bergrum.

Samtidigt är huvudperso­nen Alex (Christoffe­r Nordenrot), en firad men olycklig musiker, på väg till sin hemby utanför Norrköping där en sårig relation till pappan ställs på sin spets.

I ETT OMBONAT konferensr­um i Stockholm, ironiskt nog beläget precis vid Drottningg­atan som drabbades av ett verkligt terrordåd 2017, sitter delar av Crazy Pictures-kollektive­t och äter smågodis. De har arbetat med filmen i sju år och nu är det dags att möta publiken.

– Det är lite av en overklighe­tskänsla. Det här har blivit en del av livet, säger Lisa Henni (”Snabba cash”, ”Rig 45”) som spelar Anna, Alex ungdomskär­lek.

Lisa Henni har också medverkat i Crazy Pictures kortfilm ”Se mig” (2015), som utspelas i ett flippat könsrollsu­niversum långt innan metoo-debatten tog fart.

– DERAS AMBITIONSN­IVÅ är enorm. Och som skådespela­re är det så lyxigt att få vara med i ett projekt som redan har en inbyggd publik, som har följt med på nätet och är så engagerad. Det är den tidsåldern vi lever i.

 ??  ?? STORA PROBLEM. I ”Den blomsterti­d nu kommer” utsätts Sverige för en mystisk attack som lamslår landet. Alex (Christoffe
STORA PROBLEM. I ”Den blomsterti­d nu kommer” utsätts Sverige för en mystisk attack som lamslår landet. Alex (Christoffe

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden