Ttela

Nytt målfyrverk­eri för FC Trollhätta­n

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Serieledan­de FC Trollhätta­n tog för andra hemmamatch­en i rad en förkrossan­de seger. – Efter 1-0 och 2-0 kom våra anfall som på löpande band, säger William Lundin.

Ni kanske kommer ihåg att FCT körde över Vänersborg­s FK med 6-0 i början av förra veckan. När det nu vankades hemmamatch igen lyckades man med konststyck­et att bättra på den bedriften och besegra Vårgårda med hela 7-0.

– Vi jobbade på med vår metod och stressade inte upp oss, säger Fct-tränaren William Lundin, och syftar på att FCT initialt hade svårt att luckra upp gästande Vårgårda.

DET VAR OCKSÅ gästerna som stack upp och hade matchens första riktiga målchans när en finurlig frisparksv­ariant gav Hassan Najafi ett bra skottläge, men där avslutet gick precis över.

Därefter väntade en 25-minuterspe­riod där FCT hade mycket boll utan att skapa något av värde. Men när hemmalaget väl fick hål på Vårgårda så släppte allt framåt för FCT.

I den 33:e minuten visade Assuerio Barbosa ingen pardon från straffpunk­ten sedan Marcus Knutsen blivit fälld av Vik-målvakten Niklas Eriksson i sekvensen före. I 37:e minuten lade Knutsen bollen över Eriksson och in i öppen kasse sedan målvakten kommit ut på mellanhand. I den 39:e minuten samarbetad­e de två målskyttar­na då Assuerio läckert serverade Knutsen ett friläge som han förvaltade på bästa sätt.

DÄRMED VAR STÄLLNINGE­N 3-0 i halvtid mot ett Vårgårda som i en halvtimme såg ut att ha bra koll på serieledar­en.

– Det kan ta 30, 60 eller 90 minuter att göra mål på ett lag som FC Trollhätta­n-vårgårda 7-0 (3-0) Målen: 1-0 (33) Assuerio Barbosa str, 2-0 (37) Marcus Knutsen, 3-0 (39) Marcus Knutsen, 4-0 (47) Assuerio Barbosa, 5-0 (57) Fredrik Sundström, 6-0 (61) Pelle Ödlund, 7-0 (73) Sebastien Osei-obengo

Varningar, FCT: Sebastien Oseiobengo.

Vårgårda: Najafi.

Domare: Christer Hallén.

Publik: 375. Mattin Atai Najafi, Hassan

försvarar lågt. Nu tog det dryga 30, och därefter så rullade det bara på. Vi fick väldigt mycket ytor som vi utnyttjade på ett skickligt sätt, konstatera­r Lundin, som fick se exempel på detta direkt efter paus då Assuerio gavs alldeles för mycket yta framför straffområ­det av ett passivt Vik-försvar och elegant kunde placera in 4-0 i det bortre hörnet.

Det målet blev startskott­et på en total hemmadomin­ans där målchanser skapades på löpande band och där Fredrik Sundström och Pelle Ödlund satte varsin nick i samband med hörnor från Johan Lundgren.

DETTA RUNDADES SEDAN av med inbytte Sebastien Osei-obengos solopresta­tion fram till slutresult­atet 7-0.

– Det var fantastisk­t att se spelarna löpa maximalt i 90 minuter trots att matchen var vunnen långt tidigare, berömmer Lundin, vars lag dock drabbas av ett avbräck då Assuerios turistvisu­m har gått ut och den tekniska brassen tvingas lämna klubben.

– Han har betytt mycket för oss. Vi får se om någon förstärkni­ng kommer in i sommar, men vi är annars väldigt trygga med den trupp vi har, meddelar Lundin.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SISTA SHOWEN. Assuerio Barbosa bjöd på en mäktig avskedsför­eställning i Fct-tröjan med två mål och en assist i 7-0-krossen av Vårgårda.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SISTA SHOWEN. Assuerio Barbosa bjöd på en mäktig avskedsför­eställning i Fct-tröjan med två mål och en assist i 7-0-krossen av Vårgårda.