Ttela

VFK stod upp bra

- KARL ANDERSSON

Ett brandskatt­at Vänersborg­s FK lyckades som väntat inte rå på topplaget Orust FC. – Vi gör ändå en stabil match, säger lagledaren Lars Loodh.

VFK ORUST

Ett par namn saknades i den unga Vfk-truppen, vilket knappast gjorde det enklare för redan nederlagst­ippade VFK att försöka sno poäng av topplaget Orust FC.

Hemmalaget inledde dock förtroende­ingivande och lät sig inte slås ned av att gästerna tog ledningen efter en kvart. I stället visade man karaktär genom att replikera blixtsnabb­t. 1-1 kom nämligen bara två minuter senare sedan 14-åriga Moa Jansson avancerat förbi ett par Orust-försvarare och spelat fram Agnes Loodh till kvittering­en.

– Ett oerhört snyggt mål, recenserar Lars Loodh, som fick se sitt lag stå upp bra under resten av den första halvleken men trots det åka på ett tungt baklängesm­ål bara minuten innan paus.

– Efter deras 2-1 tvingades vi jaga och lyckades inte skapa särskilt mycket, berättar Loodh.

Gästerna skapade dock en del målchanser, och på två av dessa fann man också nätmaskorn­a. Således slutade matchen 4-1 till bohuslänni­ngarna.

– Det är inte mot Orust som vi ska ta våra poäng, men det var synd att siffrorna blev större än vad spelet påvisade, säger Lars Loodh. Fotboll, herrar Division 2 N Götaland IFK Uddevalla-vänersborg­s FK Vänersborg­s FK kom in till säsongen som toppaspira­nt men ligger efter en svag vårsäsong med tolv poäng på elva matcher ligger man nu endast en poäng ovanför negativ kvalplats. – Hade vi haft åtta raka segrar så hade det så klart känts bättre, men kommer vi bara upp i den nivå som vi kan så kommer det att gå bra, säger tränaren Henrik Fridolvsso­n. Elvis Sabovic är avstängd och Ismael Fonjah är osäker på spel på grund av skadekänni­ng.

Division 5 Västra

Sil-edet Fotboll, damer Division 1 Norra Götaland Skoftebyn-alingsås United

Se separat artikel på sidan 28

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden