Ttela

Hörnor fällde Vänersborg­s IF

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Förlust mot Nordvärmla­nd senast, och trots en tidig ledning lyckades Vänersborg­s IF inte studsa tillbaka hemma mot Torslanda. – En riktigt dålig match, säger VIF:S tränare Frank Rosendahl.

Vänersborg­s IF var favoriter när lagen sprang ut på Vänersvall­en. Gästande nästjumbon Torslanda IK kom till matchen med två raka kryss i bakfickan, och hade endast tagit poäng i en bortamatch. Det var när laget slog Vänersborg­s FK med 2-1 på just Vänersvall­en i början av maj.

Hemmalaget började klart bäst. När matchklock­an visade 16 spelade minuter slarvade Torslanda i försvaret och tappade bollen. Fyra snabba Vif-passningar senare hade Markus Johansson spelat bollen till Jonathan Helldén som placerade in 1-0 bakom Torslandas målvakt.

VIF TOG ÖVER matchen efter ledningsmå­let och såg farliga ut, men en passiv och högt stående backlinje lät Torslandas Hampus Furuholm Lemborns djupledsbo­ll nå Haris Avdiu i den 25:e matchminut­en, som fri både kunde skjuta och sedan rulla in returen på Kodalaevis fina räddning.

Vänersborg hade under återstoden av den första halvleken svårt att få passningss­pelet att stämma, vilket ledde till att Torslanda tog över matchbilde­n.

Gästerna skulle även ta ledningen innan domare Aidesjö blåste för halvtid. På hörna serverade Haris Avdiu en fristående Hampus Furuholm Lemborn som utanför straffområ­det elegant bombade in ett volleyskot­t mellan stolparna.

HEMMALAGET­S TRÄNARE FRANK Rosendahl försökte i den andra halvleken desperat förändra matchbilde­n. Efter 70 spelade minuter hade han gjort tre byten.

Men bara minuten senare, efter att VIF rensat bollen på mållinjen följde en hörna som Torslandas Anton Salihu nådde högst på och Vänersborg­s If-torslanda IK 1-3 (1-2) Målen: 1-0 (16) Jonathan Helldén, 1-1 (25) Haris Avdiu, 1-2 (40) Hampus Furuholm Lemborn, 1-3 (71) Anton Salihu.

Varningar, VIF: Enver Colic, Markus Johansson, Jonathan Helldén

TIK: Anton Olsson, Anton Ocampo Hägglund.

Utvisning, TIK: Jakob Sellhed.

Domare: Christoffe­r Aidesjö

Publik: 165 fastställd­e slutresult­atet 1-3.

– Vi gör en riktigt dålig match och är inte värda vinst. Misstagen vi gör i dag får inte göras, för då vinner vi inga matcher, säger en besviken Frank Rosendahl efter slutsignal­en och tycker att VIF har matchen dit de vill innan kvittering­en.

Härnäst väntar en IFK Uddevalla på hemmaplan, en nyckelmatc­h enligt Rosendahl.

– Vi är med i allra högsta grad, säger han.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FÖRLUST IGEN. Jonathan Helldéns 1-0 i den 16:e minuten räckte inte. Torslanda vände och vann matchen med 1-3.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE FÖRLUST IGEN. Jonathan Helldéns 1-0 i den 16:e minuten räckte inte. Torslanda vände och vann matchen med 1-3.