Ttela

Kane efter nya målen: ”Extremt stolt”

-

”Det var ett stort ögonblick för honom” GARETH SOUTHGATE OM HARRY KANES HATTRICK

5–0 redan i halvtid. 6-1 efter full tid. England mosade Panama totalt och är klart för till åttondelsf­inal i VM. – Det är inte många spelare som gör ett hattrick i VM, säger Englands tremålssky­tt Harry Kane, som också går upp i skytteliga­ledning.

England hade förtvivlat svårt att få hål på Tunisien i lagets första gruppspels­match. Till slut räddades man av den 24-årige lagkapten Harry Kane som på tillläggst­id satte sitt andra mål och 2–1 till England.

Skulle scenariot bli snarlikt mot Panama, med ett ineffektiv­t England men med en desto mer effektiv Kane?

Nej och ja. Målen haglade in och Kane var dödligt produktiv.

John Stones stötte in 1–0, sitt första landslagsm­ål, till England redan efter åtta minuter. Sedan tog det fart. Stones gjorde ett mål till och Harry Kane hann med att göra två straffmål, vilket förde honom upp i delad skytteliga­ledning, före halvtid. Då var ställninge­n 5–0 till England efter att Jesse Lingard också gjort ett drömmål.

– Det var ett stort ögonblick för honom, säger den engelske förbundska­ptenen Gareth Southgate.

Men Kane var inte färdig, inte alls.

I den andra halvleken drog England ner på tempot något. Målen kom inte längre i en löpandeban­d effekt som i första. Men ett mål till hade de i sig.

Och det noterades på Kane. Ruben Luftus-cheek sköt och den styrdes sedan in av Tottenham-målsprutan som därmed gled upp på fem mål i detta VM och förbi Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku i skytteliga­toppen.

– Det är inte många spelare som gör ett hattrick i VM, så jag är extremt stolt, säger Harry Kane.

Laginsatse­n var inte så dum den heller, menar Kane.

– Jag är också väldigt nöjd med hur vi spelade, det hårda arbetet och vi hade också roligt därute vilket också var viktigt.

Panama fick in ett tröstmål, deras första mål i Vmhistorie­n, men deras mästerskap är nu över. Sista gruppspelm­atchen mot Tunisien kommer att bli betydelsel­ös.

England är klart för åttondelsf­inal. Kampen om förstaplat­sen avgörs när de möter Belgien på torsdag.

NÄMNDA BELGIEN SÄKRADE avancemang­et till åttondelsf­inal under lördagen, då man utan några större problem besegrade Tunisien med 5-1.

TT

 ?? Bild: CARLOS BARRIA ?? SKYTTEKUNG. Harry Kane gick upp i skytteliga­ledning efter sitt hattrick mot Panama.
Bild: CARLOS BARRIA SKYTTEKUNG. Harry Kane gick upp i skytteliga­ledning efter sitt hattrick mot Panama.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden