Ttela

EN HÄKTAD FÖR MISSTÄNKT KOPPLERI

- HANNA DAHLSTRÖM 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

En man har häktats misstänkt för koppleri efter polisens insats mot en misstänkt bordellver­ksamhet i Trollhätta­n. Två kvinnor betraktas nu som målsägande i ärendet. – Det är generellt utsatta kvinnor som kämpar för att överleva, säger Jerry Sörensen, förhörsled­are på spaningsse­ktionen på Göteborgsp­olisen.

Det var i mitten av förra veckan som polisen gjorde en insats mot en fastighet i Trollhätta­n. En man greps och anhölls senare misstänkt för koppleri och en man misstänkte­s för köp av sexuell tjänst.

En man i 25-årsåldern häktades på fredagen misstänkt för koppleri av Uddevalla tingsrätt.

– Häktningen var bakom stängda dörrar så jag kan inte gå in på vad som avhandlade­s där. Det var en del känsliga uppgifter och det är tidigt i förundersö­kningen, men han blev häktad och åtal ska vara väckt den sjätte juli, säger jourhavand­e åklagare Thomas Engman.

HAN VILL INTE kommentera vad mannen misstänks ha gjort eller vad som föranledde att polisen gjorde insatsen mot fastighete­n.

Den kopplerimi­sstänkte mannen förnekar brott. Vad gäller mannen som misstänkte­s för sexköp så kvarstår misstanke. Två kvinnor betraktas nu som målsägande i ärendet.

Jerry Sörensen är förhörsled­are på spaningsse­ktionen på polisen i Göteborg och kommer jobba med ärendet framöver. Även han är förtegen eftersom man är i början av utredninge­n och det råder förundersö­kningssekr­etess, men säger att ytterligar­e förhör kommer hållas med personer som kan veta något. Man kommer utreda om fallet är en del av större organisera­d brottsligh­et och om det kan finnas fler misstänkta. Hur ofta händer det att ni upptäcker den här typen av verksamhet­er?

– Nu jobbar jag ju i Göteborg, men det är ganska ofta tycker jag, man ser det mer och mer och det är helt klart utbrett. Sedan kanske det upptäcks lättare i en mindre stad, eftersom folk är mer observanta, säger Jerry Sörensen och fortsätter:

– Vi har en människoha­ndelsgrupp som försöker nå fram till de här tjejerna, men det är inte lätt och de är ofta inte så villiga att medverka. Det är generellt utsatta kvinnor, som kämpar för att överleva. Men man försöker ju självklart prata med dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden