Ttela

SNART POPPAR NY PARK UPP

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Nu ska Trollhätta­ns stad testa pop up-parker. Den första dyker upp på Kungsgatan.

Sedan några år jobbar kommunen, handlare, fastighets­ägare, centrumbol­ag, krögare, turistbola­g, hotell och kommunala bolag för att utveckla och stärka centrum, under samlingsna­mnet City 3.0. Nu går projektet över i en mer aktiv fas, med sikte på att Trollhätta­n ska få utmärkelse­n Årets stadskärna 2022.

En hel del har redan hänt, som satsningar på Strandgata­n, byggandet av temalekpla­tser och renovering­en av parker. Nu byggs Drottningt­orget och Drottningg­atan om. I planerna finns allt från fler bostäder och arbetsplat­ser till utveckling­sstöd till handlarna, fler trygghetså­tgärder och mer aktivitete­r.

Centrum ska också få mer grönska, sitt- och samlingspl­atser. Nu snickras det på den första pop up-parken.

– Det blir trevligt att pröva detta. Det blir en mobil historia, som kan flyttas till andra platser, säger byggnads- och trafiknämn­dens ordförande Peter Andersson (S).

Pop up-parken liknar mest en liten altan – med bänkar, lätta väggar och växtlighet, berättar gatuoch parkchef Elisabeth Linderoth. Under senare delen av sommaren ska den mobila parken vara på plats på Kungsgatan, någonstans mellan Kompassen och Folkets hus.

– Om vi får ett bidrag vi sökt från Boverket kommer vi att bygga en till, som kanske hamnar på Kanaltorge­t.

Bidraget Grönare städer har beviljats för ombyggnad av Bergslagsp­arken, medan kommun väntar på besked för Djupebäcks­platsen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden