Ttela

Innovatum växer vidare

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Efter sommaren startar byggandet av ännu ett stort kontorshus på Innovatum-området, med plats för matbutik och restaurang.

Investerin­gsbesluten är fattade – nu byggs ett stort kontorshus med livsmedels­butik och restaurang på Innovatum. En hyresgäst är känd.

Kommunala Kraftstade­n fastighete­r har fått klartecken för att satsa på ännu mer kommersiel­la lokaler på Innovatum-området, vid en extra bolagsstäm­ma på onsdagen i förra veckan.

Bolaget har byggt flera stora kontorslok­aler på området på senare år, särskilt för olika teknikföre­tag. Men trycket på lokaler på det populära området är fortsatt hårt, konstatera­r vd Anders Torslid.

– Vi har skrivit kontrakt för ungefär en tredjedel av ytorna i 103:an, med Försäkring­skassan, och har långt gångna diskussion­er för ytterligar­e en tredjedel. Läget var detsamma när vi tog beslut om kontorsgat­an Genombrott­et, så vi är inte oroliga.

Lokalerna längs Genombrott­et, eller Gunnar W Anderssons passage som den nya gatan heter, omfattar cirka 8 000 kvadratmet­er. 103:an blir större – 10 400 kvadratmet­er.

HUSET FÅR SJU våningar, med lokaler för en restaurang och en matbutik i botten. 103:an ska byggas på den stora parkeringe­n, mot Skoftebysi­dan.

Upphandlin­gen är klar, och Kraftstade­n Fastighete­r har för av-

”Med fler arbetsplat­ser kan fler invånare arbeta här” PAUL ÅKERLUND (S) kommunstyr­elsens ordförande i Trollhätta­n

sikt att skriva kontrakt med Serneke i nästa vecka. 255 miljoner kostar det att bygga kontorsfas­tigheten, som får solceller och miljöklass­ningen Silver.

Spaden ska sättas i jorden i september, och stå klar runt juni 2020.

– Med fler arbetsplat­ser kan fler invånare arbeta här, vilket rimmar med vårt mål att nå 70 000 invånare till 2030, säger kommunstyr­elsens ordförande Paul Åkerlund (S) i en kommentar.

I UPPHANDLIN­GEN INGÅR också byggandet av det 100-tal smålägenhe­ter som Eidar planer för, i några punkthus intill byggnad 103. Tanken är att allt ska byggas parallellt.

– Vi ska sätta oss med Serneke snart, och projekteri­ngen startar efter semestrarn­a, berättar Stefan Jansson, fastighets­utveckling­schef på Eidar.

FRAMFÖR ALLT ÄR det studentbos­täder som ska byggas, vilket bolaget kan få statligt investerin­gsstöd för. Eventuellt kan några lägenheter avsättas för forskare och företag som verkar på området.

– Målsättnin­gen är att börja bygga första kvartalet nästa år och att bostäderna ska stå klara till hösttermin­sstarten 2020.

En mindre ändring i detaljplan­en ska göras, för att flytta gränsen för en byggrätt.

 ??  ?? BYGGSTART. I höst sätts spaden i jorden för 103:an, ett hus med 10 000 kvadrat-
BYGGSTART. I höst sätts spaden i jorden för 103:an, ett hus med 10 000 kvadrat-
 ?? Illustrati­on: KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R ?? meter för kontor, matbutik och restaurang.
Illustrati­on: KRAFTSTADE­N FASTIGHETE­R meter för kontor, matbutik och restaurang.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden