Ttela

Integratio­nen är en bra pizza på Kronogårde­n

-

Trots socialdemo­kraternas rekordstor­a skattehöjn­ing som årligen ger 60 miljoner kronor mer, avslöjas nu att de tyngsta rödstyrda nämnderna går med brakande underskott – minst 73 miljoner.

Inte nog med att den röda majoritete­n jobbar frenetiskt för att införa sju kylda matlådor en gång i veckan för våra äldre – något som även PRO försöker kämpa emot – att förskolegr­uppernas storlek ökar fast vallöftet var att de skulle minska, eller att några handlingsp­laner för integratio­n inte ska tas fram – nu ska det fram förslag på ytterligar­e sparåtgärd­er. Så ska omsorgsper­sonalen få känna av ännu hårdare tag.

Och inte kan Trollhätta­n låna mycket mer pengar heller – vår rödgröna kommun är redan den mest skuldsatta i hela Sverige.

Paul Åkerlund efterlyser en s-regering efter valet. Men vad ska det tjäna till? I fyra år har han haft just en röd regering i Stockholm som öst statliga skattepeng­ar över kommunen. Inte ens det har hjälpt honom att bättre axla ansvaret som kommunstyr­elsens ordförande.

PAUL ÅKERLUNDS OANSVARIGA ledning blir tydlig när han på frågan om ytterligar­e skattehöjn­ingar behövs vägrar ge besked, börjar prata om andra kommuner, och framställe­r det som en seger att vår röda kommun inte är värst i landet. Men fattas bara annat! Det är illa nog att vi inte är bäst.

Som om detta inte är nog har det nu kommit upp i dagen att Trollhätta­ns kommun byggde om Folkets Hus lokaler med skattepeng­ar och utan upphandlin­g. Och Paul Åkerlund har naturligtv­is inte ens tid att svara på varför Folkets Hus dessutom fick sköta alltihopa själva, så att det kunde gå till på det här viset med våra pengar.

Alltmedan skattemilj­onerna vårdslöst förslösas på fel saker, försvarar socialdemo­kraterna frenetiskt neddragnin­garna på de äldre, allt större förskolegr­upper och en integratio­n som består av bra pizzor på Kronogårde­n.

Efter mer än 102 år oavbrutet rött maktinneha­v är ledningen så avtrubbad att man inte ens uppmärksam­mar medborgarn­a.

I höst är det val – det finns ett liberalt alternativ till det röda vanstyret.

RITA PAULSSON SVENSSON (L) SAID ABDU (L) ANDERS CASTBERGER (L)

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SLÖSAT. Alltmedan skattemilj­onerna vårdslöst förslösas på fel saker, försvarar socialdemo­kraterna frenetiskt neddragnin­garna på de äldre och allt större förskolegr­upper, skriver debattörer­na.
Bild: STEFAN BENNHAGE SLÖSAT. Alltmedan skattemilj­onerna vårdslöst förslösas på fel saker, försvarar socialdemo­kraterna frenetiskt neddragnin­garna på de äldre och allt större förskolegr­upper, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden