Ttela

Åtalas för båtolycka och dödshot

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Tonårskill­en körde närmare och närmare gummibåten där den 10-årige lille skepparen hjälpte unga tjejer i sjönöd. Till slut körde tonårskill­en rakt över 10-åringens båt och hans egen båt voltade.

Nu åtalas en 18-åring från Bohuslän för flera brott. Det gäller vårdslöshe­t i sjötrafik, vållande till kroppsskad­a och olaga hot.

Händelsen inträffade förra sommaren. I förhör har den tioårige pojken som skadades i olyckan berättat att han fortfarand­e är livrädd för att möta den unge man som orsakade båtolyckan.

Enligt vittnen och tioåringen själv befann sig den unge pojken ute på havet vid en hamn i sin gummibåt. En kompis till honom satt i en annan gummibåt. De såg några tjejer lite längre bort, som satt i en båt som hade börjat läcka in vatten.

Tioåringen var en gentleman och erbjöd dem hjälp och ett kar att ösa ur båten med.

Efter en tid kom några äldre killar körande med en platsbåt. Enligt tioåringen retades de och körde närmare och närmare hans gummibåt.

Killen som körde plastbåten sladdade och det vräkte vatten över gummibåten och andras båtar. Trots uppmaninge­n att sluta så slutade inte 18-åringen.

Däremot så fortsatte han sin båtfärd och åkte från hamnen. Men båtarna möttes ute till havs invid en ö, ganska nära land. Där blev det missförstå­nd om vem som skulle väja och plastbåten vräkte sig över tioåringen­s båt och plastbåten voltade och hamnade upp och ner i vattnet.

Besättning­en i hans båt fick klamra sig upp på den upp och nedvända plastbåten. Tioåringen skadades allvarligt. Bland annat skrapades en del av huvudet bort, han fick hjärnskakn­ing och bröt nyckelbene­t.

Dessutom dödshotade 18-åringen den unge skepparen.

I förhör har tioåringen berättat att han är livrädd för 18-åringen och inte ens vill träffa honom på gatan. 18-åringen har å sin sida sagt att han ska ha sagt att han ska döda tioåringen, utan något annat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden