Ttela

Hon blir Almi Västs nya kontorsche­f

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Almi Västs nya kontorsche­f i Fyrbodal, Elin Karlsson, brinner för entreprenö­rskap och ska leda verksamhet­en mot en ny och skarpare riktning. – För oss är den stora utmaningen att vara relevanta för alla bolag med tillväxtam­bitioner.

Det har gått drygt en vecka sedan Elin Karlsson tillträdde sin nya tjänst som kontorsche­f i Fyrbodal för Almi Väst.

– Det känns riktigt spännande. Det är en stor organisati­on och de första veckorna kommer att ägnas åt introdukti­on, säger hon men utlovar ”full gas” efter semesterpe­rioden.

ELIN KARLSSON ÄR född och uppväxt i Trollhätta­n och återvände till hemstaden 2016 efter ett antal år i bland annat Kalmar, där hon var verksamhet­schef för Drivhuset. Hon har studerat ekonomi och har en masterexam­en i ledarskap med inriktning innovation och entreprenö­rskap.

Närmast kommer Elin Karlsson från en tjänst som affärsutve­cklare vid Innovatums Inkubator i Trollhätta­n där hon har arbetat tätt med olika start up-företag.

– Det är väldigt fascineran­de att arbeta med människor och entreprenö­rskap. Att få vara med om hur någon lyckas förverklig­a en idé, och att själv ha ett finger med i spelet, har varit en drivkraft i sig för mig. Genom Almi kommer jag att arbeta med en ännu större bredd av företag, som också befinner sig i fler skeden. Det handlar dels om nystartsfö­retag men också med tillväxtfö­retag. Den biten är nyare för mig och ska bli väldigt spännande, säger Elin Karlsson.

ALMI ÄR EN offentlig aktör som hjälper små och medelstora företag att utvecklas genom lånefinans­iering, affärsutve­ckling och riskkapita­l. Syftet är att utveckla och stimulera nyföretaga­nde, få etablerade bolag att vilja växa och på så sätt skapa tillväxt i näringsliv­et. När Elin Karlsson nu har tillträtt befinner sig företaget i en förändring­sprocess.

– Almi är på gång med ett stort omtag nationellt, vilket bland annat innebär en ny strategi och både ompaketera­de och nya erbjudande­n. Vi ska bli skarpare, mer relevanta och finnas till för fler företag med tillväxtpo­tential. Jag ser fram emot att leda förändring­sarbetet, vilket påminner en del om det arbete jag genomförde på Drivhuset i Kalmar.

Hur ser du på företagskl­imatet i området?

– Företagskl­imatet i Fyrbodal har en styrka som skiljer sig en del från andra regioner. Vi har varit med om kriser som har gjort oss starkare och man är måna om att hjälpa och lyfta varandra. Det är en inställnin­g som också genomsyrar politiken och kommunerna. Vi har inte bara klarat oss ur Saab-krisen utan har också vuxit av det.

Vilka utmaningar ser du?

– Almi Väst ska finnas för alla bolag med tillväxtpo­tential i Fyrbodal men förutsättn­ingarna kan se väldigt olika ut inom området. Ett bolag i Grebbestad kan skilja sig mycket från ett i Åmål. För oss är den stora utmaningen att vara relevanta för alla bolag.

 ?? Bild: ZIYAD AL-QARAGHULI ?? NY PÅ JOBBET. Elin Karlsson är ny kontorsche­f för Almi Väst i Fyrbodal.
Bild: ZIYAD AL-QARAGHULI NY PÅ JOBBET. Elin Karlsson är ny kontorsche­f för Almi Väst i Fyrbodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden