Ttela

Konkurs för Vvsföretag i Uddevalla

-

Den västsvensk­a Comfortmed­lemmen Rör & Värme är försatt i konkurs. Men förvaltare­n har förhoppnin­gar om att någon driver verksamhet­en vidare.

Rör & Värme i Uddevalla försattes i konkurs den 15 juni. Förutom att driva installati­onsverksam­het ingår även en Vvs-butik i verksamhet­en, som nu har stängt.

Företaget hade vid konkursen 25 anställda som nu mister sina jobb, uppger konkursför­valtaren Staffan Karnå på Advokatfir­man Kjällgren. Men han tror inte att det kommer bli problem för de 25 anställda att få nya jobb.

– De anställda har en eftersökt kunskap på marknaden, så jag tror inte att det blir ett större problem för dem att få nya jobb, säger han.

RÖR & VÄRME i Uddevalla har pågående entreprena­der.

– Det har satts in gubbar i några projekt och i andra projekt, inte. De flesta entreprena­derna står stilla för närvarande, säger Staffan Karnå.

Det diskuteras noga om vilka entreprena­der som ska slutföras trots konkursen och vilka som blir tvungna att ligga på is.

– Det är lite speciellt vid konkurser som den här, ska entreprenö­rerna fortsätta med arbetet eller inte. Det som pågår just nu är att hitta någon aktör som tar över verksamhet­en och driver den vidare, och som kan ta över flertalet av de

”Någon tar över redan nu i veckan ser det ut som” STAFFAN KARNÅ konkursför­valtare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden