Ttela

Första förlusten hemma för TFK HIS

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

”Vi spelar bra, gör allting rätt, men får inte till det” ANDERS LUNDQVIST lagledare TFK HIS

De var det bättre laget över 90 minuter, men mot serieledan­de Orust FC blev det ändå årets första hemmaförlu­st för Trollhätta­ns FK Halvorstor­ps IS.

12-0 mot Bengtsfors senast och nu match mot serieledan­de Orust FC på hemmaplan. Vinst för Trollhätta­ns FK Halvorstor­p IS skulle innebära en andraplats i tabellen och samma poäng som Orust.

Det var en högintensi­v match redan från avspark. Men trots att det var seriens två målgladast­e lag som drabbade samman uteblev de vassa chanserna länge. I stället var det försvaret i de båda lägren som stod upp bra. TFK/HIS mittfält var starka och vann de flesta närkampern­a och tvingade ut gästerna på kanterna.

Hemmalaget­s första farlighet kom i den 25:e matchminut­en när Linda Almrot snyggt spelade sig förbi en Orust-försvarare och fick till ett avslut. Skottet rätt på målvakten, men en frisk intention från TFK HIS.

Gästande Orust var dock laget som skulle ta ledningen och det i den 35:e matchminut­en när ett hårt pressat hemmalag försökte spela sig ur pressen. Gästernas Karim From bröt, fick friläge och placerade in 1-0. Ett resultat som höll sig till halvtidspa­usen.

Hemmalaget tog sedan tag i matchen efter paus och rivstartad­e med två vassa chanser direkt. Framför allt var det lagkaptene­n Frida Kalmertun som växlade upp och drog på flera offensiva räder som Orust-spelarna hade svårt att hänga med på.

Men det här var serieledar­nas kväll. Trots flera vassa chanser i den andra halvleken som borde ha resulterat i både ett, två och kanske till och med tre mål var det Orust som lämnade Stavrelund­s IP med tre poäng, och hemmalaget som inkasserad­e säsongens första hemmaförlu­st. Men att man är det bättre laget spelar ingen roll när man inte sätter sina chanser, menar Trollhätta­ns FK Halvorstor­ps IS lagledare Anders Lundqvist.

– Vi gör inte mål på våra lägen. Vi spelar bra, gör allting rätt, men får inte in till det i det sista. Sedan ger vi bort deras mål för enkelt, säger han.

?? Bild: GABRIEL ANDERSSON ?? TUNGT. Det blev förlust för TFK HIS hemma mot serieledar­en Orust.
Bild: GABRIEL ANDERSSON TUNGT. Det blev förlust för TFK HIS hemma mot serieledar­en Orust.