Ttela

Ahlborg siktar mot VM

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

En lång, men bra säsong och en utveckling som går åt rätt håll. Så sammanfatt­ar boxaren Marianne Ahlborg sin säsong, där hon bland annat fick chansen att represente­ra Sverige i EM. – En dröm som gick i uppfyllels­e, säger hon.

Det blev en händelseri­k säsong för Marianne Ahlborg. Boxaren från Trollhätta­n, som represente­rar Vänersborg­s Boxningskl­ubb, tog sig hela vägen till EM i Bulgarien. Där blev det dock respass redan efter elva minuter i den första matchen.

– EM var en dröm som gick i uppfyllels­e, men jag fick en tuff lottning. Så är det ibland, och vill man bli bäst måste man slå alla. Men jag är nöjd bara över att ha tagit mig så här långt på så kort tid, säger hon.

”Målsättnin­gen är att behålla landslagsp­latsen och att ta mig till VM”

Marianne Ahlborg

I helgen gjorde hon sin sista tävling för säsongen och kom tvåa på Haringey Box Cup i London. Men där borde det ha blivit guld, menar Ahblorg.

– Vad ska man säga? Det var ingen förlust, snarare ett felaktigt domslut. Men det är inget man kan göra något åt. Det är bittert nu, men jag får ändå ta med mig att jag gör en väldigt bra match och avlutar säsongen på ett bra sätt, säger hon.

Nu väntar ledighet för Marianne Ahlborg innan en kanske ännu mer intensiv säsong startar. I november drar VM i Indien igång, och i december hoppas hon på att försvara sitt Sm-guld.

– Målsättnin­gen är att behålla landslagsp­latsen och att ta mig till VM. Men även att försvara Sm-guldet. Det blir en väldigt tuff säsong, så det blir skönt med lite vila nu, säger hon. BOXNING

 ??  ?? LANDSLAGSR­EPRESENTAN­T. Marianne Ahlborg fick chansen att represente­ra Sverige i boxningsem. Där blev det respass efter elva minuter.
LANDSLAGSR­EPRESENTAN­T. Marianne Ahlborg fick chansen att represente­ra Sverige i boxningsem. Där blev det respass efter elva minuter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden